Afscheid Terre des Hommes Helmond na 28 jaar bestuurservaring

Terre des Hommes is al sinds 2007 in het centrum van Helmond actief als goede-doelen winkel, die gebruikte spullen verkoopt. De opbrengst van de winkel wordt gebruikt om projecten van Terre des Hommes te steunen tegen misbruik en uitbuiting van kinderen in de wereld.

Afgelopen week hebben de vrijwilligers van Terre des Hommes Helmond tijdens de jaarlijkse zomer bbq afscheid genomen van bestuursleden Wim Swinkels en Olav Notté.  Beide heren moesten hun bestuursfunctie neerleggen vanwege de eis dat een bestuurslid maximaal 3 termijnen van 4 jaar mag aanblijven. En deze termijn was voor Swinkels en Notté ruimschoots verstreken.

Olav Notté was penningmeester vanaf de oprichting van deze goede-doelen winkel in januari 2007 en heeft er in deze functie voor gezorgd dat Terre des Hommes Helmond jaarlijks een bedrag  kon schenken aan een van de projecten tegen kinderuitbuiting in o.a. Kenia, Thailand, Birma en India. Notté heeft zijn penningmeesterschap overgedragen aan zijn opvolger, Paul Pelzer en laat bij zijn vertrek een organisatie achter die financieel gezond, solide, betrouwbaar en succesvol is in haar doelstellingen.

Hardwerkend team

Wim Swinkels was al sinds 2007 lid van het stichtingsbestuur, waarvan hij al snel de voorzittersrol moest overnemen.  In deze rol heeft hij leiding gegeven aan een winkel met een hardwerkend team en heel veel trouwe klanten. In zijn periode heeft hij ook twee keer een verhuizing mogen aansturen. Vanaf Markt 209 naar Markt  51A bij het toenmalige Speelhuis, en daarna in 2018 naar de huidige locatie aan de Marktstraat 9, een intensieve periode met een positief resultaat.

De stichting gaat verder met een compleet bestuur bestaande uit voorzitter Thea van Sambeeck, secretaris John Janssens, penningmeester Paul Pelzer en bestuursleden Anja Happé en Hendrik Beks.

In haar rol als nieuwe voorzitter heeft Thea van Sambeeck beide bestuursleden en overige vrijwilligers hartelijk bedankt voor hun jarenlange inzet. “Omdat je als goede-doelen organisatie, waarbij de inkomsten bestemd zijn voor projecten van Terre des Hommes, elkaar geen cadeaus geeft werden ze verrast met een leuke cadeau-cheque van de eigen winkel.”

Daarna was het tijd om de vrijwilligers te huldigen. Ze kregen een bronzen of zilveren speld in de vorm van een druppel uitgereikt voor  5 of 10 jaar vrijwilligerswerk bij de Terre des Hommes winkel. Vrijwilligers zijn onmisbaar in de organisatie. Ze houden zes dagen per week de winkel draaiende. Ontvangen klanten en geven spulletjes, die geschonken worden door mensen uit Helmond en omgeving, weer een nieuwe bestemming. En natuurlijk niet te vergeten, met de opbrengst kiezen ze een project uit dat met de opbrengst gerealiseerd wordt.

Foto: Wim Swinkels en Olav Notté

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *