Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan. Voor Ron Smits en Andy Johann was het afgelopen zaterdag een tijd van gaan. Na ruim twintig jaar maakten ze hun laatste radioshow voor Dit is Helmond. Afscheid nemen dus van It’s Music Time en Andy’s Soul Uur.

Ruim twee decennialang maakten beide heren, op de zaterdagmiddag, het programma It’s Music Time en daarna had Andy nog een uurtje muziek in zijn programma Andy’s Soul Uur

Hoe het begon

Ron Smits was als dj, in de nachtelijke uren, werkzaam bij een radiostation in België. Dit was een station waar Andy Johann regelmatig naar luisterde. Door hun lichamelijke beperking kwamen de heren elkaar bij Senzer in Helmond weer tegen en zo ontstond een beetje de samenwerking.

Begin radioprogramma

In de studio bij Omroep Helmond aan de Evertsenstraat ging, in de jaren negentig, het programma de ether in. De heren verhuisden met hun radioprogramma mee naar de Cacaofabriek en de huidige studio van Dit is Helmond. Daar maakten ze nog steeds met veel plezier hun programma’s.

Waarom stoppen

De reden van het stoppen van het programma betreft de leeftijd van Andy Johann. Hij is tien jaar ouder dan zijn radiomaatje en door zijn ‘handicap’ vergt het fysiek steeds meer om elke week drie uur actief te zijn. Ook het thuisfront sprak daarin een woordje mee, zo lieten de heren voor de camera van Dit is Helmond weten. Of de heren het gaan missen? “Waar de ene deur op slot gaat, gaat een andere weer op”, aldus het duo. Met toepasselijke platen namen Ron en Andy afscheid van hun trouwe luisteraars.

De Dit is Helmond collega’s wensen Ron Smits en Andy Johann veel gezondheid en alle goeds toe voor de toekomst! 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Mario van Dinther

Passie voor radio en nieuws met meer dan 30 jaar ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *