Aftrap groentecampagne in Helmond

In Helmond gaat GGD Brabant-Zuidoost in samenwerking met Jibb+ het komende jaar extra aandacht geven aan het eten van groente bij peuters. Nicole van der Weerden, coördinator opvang en onderwijs bij Jibb+: “De afgelopen jaren hebben wij samen met kinderdagverblijven en consultatiebureaus ingezet op het stimuleren van gezond eten bij de allerkleinsten. Dit jaar starten we met een nieuwe campagne in samenwerking met Nijntje. Vanaf januari ontvangen alle 2-jarigen in Helmond bij de controle op het consultatiebureau het boek ‘eten met Nijntje.”

Het boek bevat vijf Nijntje verhalen over eten en veertig aansluitende recepten van culinair schrijver Samuel Levie. ‘De recepten en tips in ‘eten met Nijntje’ dienen als inspiratiebron voor ouders die hun kinderen willen laten proeven dat groenten lekker zijn’, vertelt Nicole. Vanuit het consultatiebureau ontvangen de ouders tips om het boekje voor te lezen en hun peuter te betrekken bij het bereiden, koken en eten van de gerechten. “Uit eerdere enquêtes zien we dat er een verband is tussen het eten van groente door ouders en hun peuter. Wanneer ouders geen dagelijkse portie groente eten, eten peuters het ook minder vaak en minder goed.”

Enthousiasme

Het uitdelen van het boek is de start van de nieuwe groentecampagne van Jibb+ en GGD Brabant-Zuidoost. De campagne is gericht op peuters en hun ouders en brengt het eten van groente onder de aandacht. “En hoe leuk is het om dit samen met Nijntje te doen? De recepten variëren van wortelsaté tot bloemkoolpannenkoeken.’ Ook vanuit Bibliotheek Helmond-De Peel is er enthousiast gereageerd. ‘Samen met de bibliotheek willen we verschillende activiteiten organiseren om zo aandacht te geven aan de campagne. Denk aan een kleine tentoonstelling in de bieb. En wanneer het weer mag, gaan we bijeenkomsten organiseren en een proeverijtje houden.”

Ontdekken in de moestuin

De kinderopvang en peuterspeelzalen in Helmond krijgen het boek aangeboden. “In eerste instantie zijn dit de organisaties waar wij goed contact mee hebben en die bijvoorbeeld al een moestuin hebben. We hopen hiermee de herkenbaarheid voor de kinderen te vergroten. En het stimuleert het ontdekken van de moestuin door de kinderen.” Ook zijn er plannen om recepten uit het boek in de Helmondse supermarkten te plaatsen.

Preventieakkoord Helmond

De groentecampagne van Jibb+ en GGD Brabant-Zuidoost past ook perfect in de plannen vanuit het onlangs getekende Preventieakkoord van de gemeente Helmond. ‘Met deze campagne leveren we een bijdrage voor kinderen vanaf een jonge leeftijd een gezonde leefstijl aan te leren. Door samen te werken met meerdere organisaties willen we een beweging gaan creëren in Helmond.

 

Voor meer informatie klik hier.

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Fee Roelofsen

Fee Roelofsen Stagiaire redactie DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *