Afvalbus rijdt week door Helmond

Vanaf maandag 17 januari kunnen Helmonders op één locatie zowel afval voor het GRIP als klein chemisch afval inleveren. Het Grondstoffen Inleverpunt (GRIP) en de kca-bus rijden tegelijk door Helmond. De wagens staan elke dag op verschillende plekken in de stad. Een bezoek aan het GRIP en de kca-bus is gratis.

Een oud koffiezetapparaat, lege batterijen, kapotte lampjes? Inwoners hoeven er niet meer voor naar de Milieustraat. Ze kunnen het gewoon kwijt bij de GRIP-wagen in de buurt. Zo kunnen ze kleine hoeveelheden grof huishoudelijk afval snel en gemakkelijk kwijt.

Het GRIP is bedoeld om inwoners van Helmond te helpen bij het scheiden van afval. Uit onderzoeken blijkt dat de afstand naar de Milieustraat voor inwoners te ver is. En dat ze daardoor hun afval minder goed scheiden. Vaak gaat het om kleine hoeveelheden afval die nu in de restafvalcontainer of in een vuilniszak belanden. Dat is niet de bedoeling.

Een boodschappentas vol afvalsoorten gratis afgeven bij het GRIP:

  • metalen;
  • kleine hoeveelheden hout en steenpuin;
  • lampen;
  • piepschuim;
  • batterijen en kleine accu’s (geen klein chemisch afval: afval zoals cartridges, verf, lampenolie, afgewerkte motorolie wordt niet geaccepteerd bij de GRIP-wagen)
  • textiel;
  • harde kunststoffen;
  • frituurvet;
  • elektrische apparaten;
  • hol glas (bijvoorbeeld een glazen vaas) en vlak glas (bijvoorbeeld een kapotte spiegel).

Per huishouden mag maximaal één boodschappentas vol worden gebracht. Een bezoek aan het GRIP is alleen voor Helmondse inwoners. Bedrijven zijn zelf verantwoordelijk voor het afvoeren van hun afvalstoffen.

Klein chemisch afval gratis inleveren

Nog klein chemisch afval? Bij de kca-bus kunt u onder andere batterijen, accu’s, (spaar)lampen, cartridges en verfproducten gratis inleveren.

Wanneer in welke buurt?

Het GRIP en de kca-bus staan van maandag 17 januari tot en met vrijdag 21 januari elke dag op verschillende plekken in de stad. U vindt het rondreisschema in DeAfvalApp en op www.helmond.nl.

Let op: Het schema is onder voorbehoud in verband met de coronamaatregelen. Houd hiervoor DeAfvalApp (www.deafvalapp.nl) in de gaten. DeAfvalApp is gratis te downloaden in de App Store of Google Play Store.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *