Afvalinzamelaar Blink schaalt af door personeelstekort

De combinatie van krapte op de arbeidsmarkt, vakanties en extra uitval door corona-besmettingen speelt op steeds meer plaatsen in het land op. Ook bij afvalinzamelaar Blink in Helmond. Die moet ook maatregelen nemen in verband met personeelstekort. Het kan voorkomen dat afval minder vaak of op een ander moment zal worden opgehaald. 

De zomervakantie is voor veel sectoren vaak een uitdagende tijd als het aankomt op personele bezetting. Nu vakanties samenvallen met een toenemende krapte op de arbeidsmarkt en extra uitval in verband met corona-besmettingen, ontkomen veel gemeenten en inzamelaars er niet aan om met maatregelen te komen. “Wij verwachten dat er nog meer gaat worden afgeschaald de komende weken”, aldus NVRD directeur Wendy de Wild.

De planners puzzelen erop los, uitzendbureaus worden ingeschakeld en waar het kan springt het kantoorpersoneel bij. Gemeenten en inzamelaars zetten alles op alles om de impact op de afvalinzameling zo veel mogelijk te beperken. Ondanks deze inspanningen kan het deze zomer voorkomen dat afval minder vaak of op een ander moment zal worden opgehaald. Een gebruikelijke eerste stap is het afschalen van de inzameling van groente-, fruit- en tuinafval (gft) van één keer per week naar één keer per twee weken.

Bron: NVRD

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Dit artikel heeft 2 reacties

  1. Carla Reply

    Gft wordt al 1x per 2 weken opgehaald, wat veranderd er dan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *