Agenten bekogeld na afloop Helmond Sport – FC Den Bosch

Na afloop van de wedstrijd Helmond Sport – FC Den Bosch (1-1) gingen supportersgroepen van de twee clubs de confrontatie met elkaar aan. Daarbij werden agenten bekogeld met verschillende voorwerpen.

Toen de supporters van beide teams met elkaar op de vuist gingen, schaalde de politie snel zijn aanwezigheid op. Daardoor richtten de rellen zich  tot de toegestormde agenten. ,,Eén collega heeft een blik drank op z’n hoofd gekregen. Ook zijn er stevige bedreigingen geuit. Een aantal collega’s gaat aangifte doen van mishandeling en bedreiging”, vertelde een politiewoordvoerder aan het Eindhovens Dagblad.

Tijdens de agressiviteiten van de supporters zijn enkele politievoertuigen vernield. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht, maar daar kan nog verandering in komen. ,,De agenten droegen bodycams en er zijn goede camerabeelden beschikbaar, dus we sluiten niet uit dat we later nog mensen gaan aanhouden. Geweld tegen hulpverleners tolereren we niet”, benadrukte de woordvoerder tegen het Eindhovens Dagblad.

De wedstrijd eindigde in 1-1 in het SolarUnie Stadion.  Boyd Reith schoot Helmond Sport in de laatste minuut naar een gelijkspel. De wedstrijd tegen FC Den Bosch was de laatste van het seizoen.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Dave Kornuijt

Dave Kornuijt redacteur bij DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.