Albert Heijn stopt verkoop van tabak op 1 januari

Ook de Albert Heijn supermarkten in Helmond zijn per vandaag, 1 januari 2024, gestopt met de verkoop van tabak in de winkel.

Albert Heijn is klaar voor de overgang naar een winkel zonder tabak. Steeds meer plekken worden rookvrij en sigaretten worden op steeds minder plekken verkocht. Ook Albert Heijn zet zich in voor de rookvrije generatie. Daarom stopt de Albert Heijn met de verkoop van tabak en aanverwante producten meer in al hun winkels in Nederland. De online verkoop van tabak is al op 1 juli 2023 gestopt.

Vooruitlopen op wetgeving

De overheid heeft aangekondigd op 1 juli 2024 de tabaksverkoop bij supermarkten te willen stoppen. Albert Heijn stopt de verkoop van tabak een half jaar eerder dan de wettelijk aankondiging. Dit doen zij vanuit hun missie ‘Samen beter eten bereikbaar maken voor iedereen’. Zo willen ze een bijdrage leveren aan een gezondere samenleving en mensen helpen met een gezonde leefstijl.

Rookvrije Generatie

De verwachting is dat kinderen die rookvrij opgroeien, zelf niet gaan roken. Daarom zijn er verschillende manieren om te stoppen met roken; met hulp of alleen. Je kunt je huisarts om advies vragen of kijk op ikstopnu.nl. Meer informatie vind je op de website van De Rookvrije Generatie, een initiatief van de Hartstichting, KWF en Longfonds. Zij willen rookvrij opgroeien vanzelfsprekend maken. Rookvrij betekent ook zonder nieuwe vormen van ‘roken’, zoals het gebruik van e-sigaretten/vapes. Ieder kind dat geboren wordt, moet de kans krijgen om volledig rookvrij op te groeien. De ambitie is dat er in 2035 een Rookvrije Generatie is, kinderen die in 2017 geboren zijn, zijn dan 18 jaar. Deze kinderen groeien dus rookvrij op.

Bron: AH.nl

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Jason Gerritsen

DitisHelmond medewerker: video-journalist - IT ondersteuning Gepassioneerd, enthousiast, gedreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *