Alleen maar ook samen: Wilbert Linders liep voor Gerard Jansen

Met de actie Walk 4 Veterans had Wilbert Linders uit Helmond het doel om 75 kilometer te gaan lopen. Dat deed hij op 3 september, de sterfdag van collega en goede vriend Gerard Jansen. Jansen leed aan PTSS en overleed in 2020 op 75-jarige leeftijd. De gehele route had Linders het bidprentje van Jansen bij zich, hij liep alleen, maar toch ook samen.

“De 75 kilometer halen is zeker gelukt”, vertelt een trotse Linders. De eindstand was zelfs 77,3 kilometer. Ruim 2 kilometer verder dus dan oorspronkelijk de bedoeling was. “In het totaal waren dat 85000 stappen.” Gedurende zijn route wist Linders een gemiddelde snelheid te behalen van zo’n 6,5 kilometer per uur. “Daardoor was ik ruim een uur eerder thuis dan ik in eerste instantie verwacht had.”

Stichting Hulphond

Met zijn actie wilde Wilbert Linders zoveel mogelijk geld ophalen voor Stichting Hulphond. Het volledig bedrag, de teller staat nu op 1425 euro, gaat naar de stichting die honden opleidt om veteranen met PTSS te ondersteunen. Het is nog steeds mogelijk om te doneren.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Liam Toll - Redactie

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek, schrijft verhalen en houdt interviews voor de nieuwsuitzendingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *