In Alles Behalve werken dit keer het preHistorisch Dorp in Eindhoven. We laten zien wat er in deze vakantie allemaal te doen is in en rondom Helmond. In deze aflevering dus het prehistorisch dorp in Eindhoven. Het is ingericht zoals het er in die tijd aan toe ging. De medewerkers zijn allemaal gekleed volgens het tijdbeeld wat in het dorp wordt uitgebeeld.

Er is een programma speciaal voor  kinderen, maar ook voor volwassenen. De kinderen kunnen zelf hun brood bakken. Je kan boogschieten of vuur maken. En er is twee keer per dag  een rondleiding waarbij dieper wordt ingegaan op de geschiedenis. Voor de kinderen is een doe-boekje beschikbaar met puzzels, dat kunnen ze ook mee naar huis nemen. Er is een museumgids die het dorp en alle gebouwen in het dorp precies beschrijft. In het dorp worden zes periodes uitgebeeld. Vanaf de verzamelaars tot en met de Tachtigjarige Oorlog. Al deze periodes worden beschreven en getoond. Ook tijdens de rondleiding wordt er over deze periodes verteld. De bewoners beelden een periode uit en kunnen hier ook over vertellen. Per periode is er een activiteit en de bewoner is ook gekleed volgens de periode die hij/zij uitbeeldt.

Er is van alles te doen en te bekijken voor jong en oud. Het preHistorisch Dorp is 7 dagen per week geopend. En er zijn twee tijdsloten vanwege de coronabeperkingen. Men moet vooraf reserveren voor een tijdslot en een e-ticket kopen.

Kijk voor de prijzen en het bestellen van de e-tickets op https://prehistorischdorp.nl/

Op deze website vindt je ook een agenda met speciale activiteiten.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Regina Blok - Redactie

Regina Blok Redacteur DitisHelmond Ik ben geboren in Den Haag. Vanwege mijn werk, in de IT, ben ik in 1994 verhuisd naar Helmond. In 1999 bij de Dierenambulance Helmond begonnen als vrijwilliger op de bus. Nu doe ik alleen nog thuis opvang, moederloze jonge katjes vanaf 1 dag oud tot wilde kleintjes van een week of 6, die gesocialiseerd moeten worden. Presentatrice bij het radioprogramma Nieuwsdesk bij Omroep Helmond. En nu dus ook redacteur bij DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *