Alsnog sociale huurwoningen in Dierdonk?

Er is al jarenlang sprake van de eventuele bouw van sociale huurwoningen in de wijk Dierdonk in Helmond. Tot nu toe is het er nog niet van gekomen. Maar dat kan veranderen. Want de gemeente heeft inmiddels de vraag gekregen of er aan de Zwanenbloemsingel in de wijk in de toekomst wellicht ruimte is voor de bouw van sociale huurwoningen.

In 2008 ketste een plan af voor de komst van sociale huurwoningen in Dierdonk. Er zouden toen dertig sociale huurwoningen worden gebouwd op het terrein van de voormalige manege. Uiteindelijk kwamen er huurwoningen, maar gezien de hoge huurprijzen kunnen die niet echt als ‘sociale huurwoning’ worden aangemerkt. In de nabije toekomst zouden er echter alsnog sociale huurwoningen in de wijk kunnen verrijzen.

Het perceel aan de Zwanenbloemsingel heeft nu nog een agrarische bestemming

Ontwikkelaar

Want een projectontwikkelaar onderzoekt momenteel of het mogelijk is particuliere grond aan te kopen in Dierdonk, meer in het bijzonder aan de Zwanenbloemsingel. Daarbij is de gemeente gevraagd of op die locatie woningbouw in de toekomst mogelijk is. “Er is echter nog geen concreet plan ingediend”, aldus de gemeente. “Om woningbouw mogelijk te maken is eerst een wijziging van het bestemmingsplan nodig. We wachten eerst het plan af, alvorens we daarover een uitspraak kunnen doen.”

Het terrein aan de Zwanenbloemsingel heeft op dit moment nog een agrarische bestemming.

Foto’s: John Janssen

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *