Alternatief voor carnaval: Dorpsquiz Brouwhuis

Op zaterdag 30 januari 2021 vindt de Dorpsquiz Brouwhuis plaats. Op die dag zal er om 18:30 gestart worden met een livestream vanuit de kantine van VV Bruheze. Deze livestream zal tot ongeveer 00:30 doorgaan. De Dorpsquiz is bedacht als een gezellig alternatief voor carnaval, wat in verband met de coronacrisis niet kan doorgaan. 

Een team van carnavalsvereniging De Brouwhazen, aangevuld door een aantal vrijwilligers, zit achter de organisatie van de quiz. Via de site van De Brouwhazen kunnen geïnteresseerden zich inschrijven, in teams van maximaal 4 personen. Het inschrijfgeld bedraagt 11 euro, dit geld zal worden omgezet in enkele leuke prijzen. Op de dag van de quiz kan per team 1 persoon tussen 18:45 en 19:00 een boekje komen ophalen bij Sportpark Espendonk. In dat boekje staan de vragen en opdrachten, die elk team binnen een bepaalde tijd moet beantwoorden en uitvoeren. Deze tijd wordt tijdens de livestream/intro bekend gemaakt.

Tijdens de livestream zitten de teams thuis om de vragen te beantwoorden. Bij de opdrachten staat een raadselachtige omschrijving, en dient er per opdracht gekozen te worden wie dit gaat uitvoeren. Er mag slechts 1 persoon op pad gestuurd worden per opdracht. De vragen zijn gebaseerd op onder andere carnaval, Brouwhuis en Helmond. Ook zijn er algemene vragen over bijvoorbeeld muziek en ‘herken de plek’, die voor iedereen te beantwoorden zijn. Het is dus een quiz voor iedereen. Daarnaast worden de teams gevraagd om leuke foto’s in te sturen, zodat deze tijdens de livestream op het beeldscherm getoond kunnen worden. Dit is natuurlijk niet verplicht. Tussen de quiz en de uitleg door wordt er door een DJ muziek gedraaid en worden de deelnemers vermaakt door de presentatoren met leuke verhalen of zelfs voorzien van enkele hints.

Na afloop van de quiz zullen alle antwoorden en opdrachten nagekeken worden. Op zaterdag 13 februari 2021 wordt er in gemeenschapshuis De Loop een prijsuitreiking gehouden (volgens de dan geldende regels). Er wordt gestreden om een plek bij de top 3, met als hoofdprijs een echte wisseltrofee. Verder zal er ook nog een speciale prijs uitgereikt worden, maar deze gaan de teams pas terug vinden in het boekje op zaterdag 30 januari.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *