Alzheimer Café 15 september op nieuwe locatie

Het eerste Alzheimer Café na de schoolvakantie vindt plaats op een nieuwe locatie Wijkhuis Westwijzer, Cortenbachstraat 70 te Helmond.

Elke derde donderdag van de maand vindt het Alzheimer Café Helmond plaats. Iedere maand is er een ander thema. Deze keer gaat het over de Wet Zorg en Dwang .De avond is gratis toegankelijk voor mensen met dementie, hun naasten en geïnteresseerden. En we bieden u graag een gratis kopje koffie of thee aan.

Wat mag u verwachten van een Alzheimer Café?

Het is laagdrempelig, u krijgt betrouwbare informatie, er is tijd voor onderlinge uitwisseling van ervaringen. Het doel van het Alzheimer Cafe is het vergroten van de kennis over de ziekte dementie. Het Café is toegankelijk voor iedereen die meer over dementie wil weten en we vinden het belangrijk dat we met elkaar praten en niet over elkaar.

Wet Zorg en Dwang

Ruim 75% van de mensen met de ziekte dementie woont thuis. Dit betekent ook dat 25% in een verpleeginstelling woont. Om daar te kunnen komen zijn vele stappen nodig, en een van die stappen is de Wet Zorg en Dwang, Op donderdag 15 september zullen twee specialisten hier alles over vertellen. Een specialist verpleegkunde zal uitleggen wat deze wet behelst en waarom deze wet sinds vier jaar een andere vorm heeft dan daarvoor. De tweede spreker is  casemanager dementie en vertelt ons wat de wet  in de praktijk betekent.

Alzheimer Café Helmond vindt plaats bij Wijkhuis Westwijzer, Cortenbachstraat 70. U bent welkom vanaf 19 uur, het programma start om 19.30 uur en de avond eindigt om 21.00 uur.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door De Museumdocent

Ik geloof dat museumbezoek voor iedereen leuk kan zijn, ook voor mensen die zeggen niet van musea te houden! De juiste invalshoek en een interactieve manier van rondleiden helpen hierbij. Maartje Vos-Swinkels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.