Ambassadeursspeld Méér Muziek in de Klas voor burgemeester Blanksma

Burgemeester Elly Blanksma heeft uit handen van directrice Méér Muziek in de Klas Jantien Westerveld een ambassadeurspeld ontvangen. Blanksma zet zich in als ambassadrice, om het muziekonderwijs voor elk kind in Helmond toegankelijk te maken. Muziekonderwijs is essentieel voor de ontwikkeling van kinderen en heeft een groot effect op de ontwikkeling van de hersenen. Kinderen die veel in aanraking komen met muziek, leren uiteindelijk beter communiceren, schrijven, rekenen en samenwerken.

Burgemeester Blanksma: “Samen muziek maken is ontzettend leuk en leerzaam. Muziek brengt mensen samen, versterkt sociale vaardigheden, motiveert en inspireert. Ik geloof dat muziekonderwijs het beste en mooiste in kinderen naar boven kan halen. Ik ben trots dat ik als ambassadrice voor Méér Muziek in de Klas mijn bijdrage kan leveren.”

Het initiatief Méér Muziek in de Klas Helmond, gesteund door de landelijke stichting Méér Muziek in de Klas en de gemeente Helmond,  is een succesvol duurzaam project voor alle Helmondse basisscholen.

Behoeften

Op dit moment zijn op bijna de helft van alle scholen gesprekken geweest over het belang van goed onderwijs en het inrichten daarvan. Een derde van de scholen is inmiddels gestart met het verduurzamen en het kwalitatief verbeteren van het muziekonderwijs. Dit doen zij door goed te kijken waar de behoefte binnen de school ligt. Dit kan zijn een wens voor meer muziekinstrumenten binnen de school. Of het starten van een schoolband met bijbehorende band coach. Een muziekdocent die leerkrachten praktische tips geeft bij het geven van een muziekles. Samenwerken met een muziekvereniging of het aanschaffen van een (digitale) muziekmethode met bijbehorende coaching.

Jantien Westerveld, directrice Méér Muziek in de Klas (landelijk) : “Onze missie is structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland en het Caribisch gebied. Méér Muziek in de Klas Lokaal Helmond is al erg goed op weg. Om ervoor te zorgen dat de initiatieven blijvend zijn, is het van belang ze te vergroten, de samenwerking verder te laten ontwikkelen en te verduurzamen.”

Stichting Méér Muziek in de Klas Helmond werkt momenteel hard aan het betrekken van financiële partners. Er staan voor komend jaar meerdere evenementen op de planning, waar iedereen van mee kan genieten. Zoals een songfestival van de OBSH scholen, een concert van studenten van Hogeschool de Kempel en feestelijke uitvoeringen van muziekverenigingen met schoolkinderen.

https://meermuziekindeklas-helmond.nl/

Foto V.l.n.r: Coördinator CultuurContact Mieke Chatrou, projectleider Méér Muziek in de Klas Helmond Kirsten Smeenk, ambassadrice Méér Muziek in de Klas Helmond Elly Blanksma en directrice Méér Muziek in de Klas landelijk Jantien Westerveld.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *