Dinsdagochtend was het eindelijk zover: de officiële ingebruikname van het splinternieuwe Huis voor de Stad in Helmond. Om 08.30 uur gingen de deuren open voor alle inwoners en medewerkers. Alle gemeentelijke dienstverlening vindt vanaf nu plaats op Weg op den Heuvel 35. Dit is Helmond was niet alleen aanwezig met de camera, onze verslaggever Jason Gerritsen was zelfs de allereerste bezoeker. En dat werd direct beloond door wethouder Harrie van Dijk.

Op de eerste dag stond de gemeente op een speciale en feestelijke manier stil bij de officiële start van de gemeentelijke dienstverlening. Zo reikte wethouder Harrie Van Dijk het allereerste rijbewijs uit dat in het Huis voor de Stad wordt afgegeven aan een Helmondse inwoner. Lisa was de eerste gelukkige die haar document mocht ophalen. “Dit symbolische gebaar benadrukt de rol van het Huis voor de Stad als een centrale plek voor belangrijke momenten van onze inwoners”, zegt de gemeente.

Ook stonden enkele leden van het stadsbestuur klaar om hun collega’s te verwelkomen. En ze te helpen de weg te vinden naar de juiste afdelingen. Het was duidelijk dat iedereen nog moest wennen aan de nieuwe locatie. Want het bleef in eerste instantie erg druk in de grote hal bij de trappen.

Vernieuwing en verbinding

Volgens de gemeente staat het Huis voor de Stad symbool voor vernieuwing en verbinding, ‘ontworpen om de dienstverlening aan onze inwoners en bezoekers naar een hoger niveau te tillen’. “Deze nieuwe ontmoetingsplek in het hart van onze stad markeert een nieuwe fase in onze dienstverlening aan de stad. Waarbij de nadruk ligt op toegankelijkheid, duurzaamheid en gemeenschapszin”, aldus de gemeente. De officiële opening en de open dag van het Huis voor de Stad vinden later dit jaar plaats.

[Foto: Green Leaves Productions B.V.]

Lees ook: ‘Nieuwe Huis voor de Stad opent haar deuren op 9 april

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *