Minister Conny Helder, verantwoordelijk voor Langdurige Zorg en Sport,  bezocht zondag voor de tweede keer in enkele dagen Helmond. Ze werd vergezeld door Maarten van der Weijden, voormalig Olympisch kampioen zwemmen.

Doel van het gesprek

Het doel van het bezoek was om in gesprek te gaan met bestuurders, medewerkers en bewoners over de uitdagingen en kansen in de zorg voor ouderen. Minister Helder, die zelf 45 jaar ervaring heeft in de zorgsector, benadrukte de noodzaak voor innovatieve oplossingen gezien de groeiende ouderenpopulatie. Ze sprak over het belang van het behouden van zelfstandigheid voor ouderen, terwijl ze ook de geborgenheid van gemeenschappelijk wonen kunnen ervaren.

Belang van sporten

Maarten van der Weijden, die ook op de kieslijst bij de VVD staat,  benadrukte het belang van zelfstandigheid en sport voor ouderen. De minister beaamde dit en wees op het belang van sport en beweging, niet alleen voor fysieke gezondheid, maar ook ter preventie van dementie.

AVG-wet was discussiepunt 

Een belangrijk punt van discussie was de privacywetgeving, die soms hindernissen opwerpt bij het delen van informatie over het welzijn van bewoners. De minister gaf aan hierover in gesprek te zijn met de Autoriteit Persoonsgegevens.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Mario van Dinther

Passie voor radio en nieuws met meer dan 30 jaar ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *