De Ameidewal heeft deels een nieuwe bitumenlaag gekregen. Na vele strubbelingen en ongevalletjes, zijn de dure Chinese stenen die op en om de Ameidewal waren geplaveid, voor een heel groot deel verwijderd.

Het herbestratingsproject dat jaren terug plaatsvond op de Ameidewal, heeft toen een enorme som geld gekost en veroorzaakte vele valpartijen door de opstekende koppen van die Chinese stenen. Ze liggen nu voor oud vuil op de gemeentewerf. De gemeente heeft echter toch nog  de stenen, die voor de parkeerstroken dienst doen, laten liggen. Nu zijn al die stroken waar de stenen zijn weggehaald en ook die van de rondweg , voorzien van een prachtige bitumenlaag. Hopelijk is het met deze actie, allemaal een stuk veiliger geworden voor het verkeer en voetgangers. De komende zaterdag zal het tijdens een bezoekje aan de weekmarkt een stuk fijner lopen over de nieuwe bitumenlaag.

Tekst en Foto’s, Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van DitisHelmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont

Dit artikel heeft 2 reacties

 1. Avatar
  p. van der Looij Reply

  Goedemiddag Henk , het is weer een mooie reportage over het centrum van Helmond. Ik ben toevallig vanmorgen nog op het plein geweest maar toen lag er nog een betumlaag op . Nu heb ik gezien dat het er weer mooi en glad bij ligt.
  Wederom complimenten voor het laten zien van de aanpassing,

  Hartelijke groeten,
  Peter.

 2. Avatar
  j.h.w van stiphout Reply

  eindelijk goed aangepakt het ameide plein, dus gewoon Hollands plaveilsel gebruiken is goedkoper dan Chinese stenen en ook nog beter!

  Henk bedankt voor de reportage.

  met vriendelijke groet

  j van stiphout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *