Fanfare Amicitia moet passen en meten op het podium

Onze alom bekende wijkreporter Hans Choufoer krijgt regelmatig tips en uitnodigingen. Zóveel, dat hij echt niet op alles kan ingaan. Zelfs niet op zijn nieuwe elektrische fiets. Toch kan Hans niet alles weerstaan.

Dit keer toog Hans naar Gemeenschapshuis De Loop voor een bezoekje aan Fanfare Amicitia.

Ik kreeg een tip om eens een kijkje te gaan nemen in De Loop, dat zou beslist de moeite waard zijn. Als wijkreporter kun je de verleiding uiteraard niet weerstaan. Op enkele meters van de voordeur kwamen de muzikale klanken me al tegemoet. Bij binnenkomst in een snikhete zaal zaten er zo’n 90 muzikanten te staren naar hun muziekblad en naar de dirigent.

Het leek een nogal uit de kluiten gewassen repetitie van Fanfare Amicitia. Nu heeft Amicitia al behoorlijk wat naam gemaakt met hun optredens. En deze echte rasmuzikanten draaien hun instrument er niet voor om om ook met andere muziekgroepen een concert te geven. Daarvoor is het wel fijn als je een keer met de hele entourage kunt repeteren. Dus togen Fanfare Wilhelmina Vlierden en Fanfare St. Cecilia uit Milheeze naar Helmond om de gezamenlijk te spelen nummers eens door te nemen. En geoefend werd er! Jong en oud, iedereen speelde totdat de stukken eraf vlogen. Af en toe ging er wel iets mis, maar daar was het immers een repetitie voor. De dirigent gaf vanaf zijn verhoging duidelijk de maat aan.

Voorzitter Jurgen Wilms vertelde na afloop: “We hebben weer een groots gezamenlijk optreden op 9 juli tijdens de Carat Concerten in het Carat Paviljoen. De drie fanfares verzorgen de muzikale middag. Eerst speelt elke Fanfare haar eigen repertoire. Daarna volgt een gezamenlijk optreden. Het wordt wel even passen en meten op het podium, maar dat het mooi wordt, dat weet ik wel zeker!”

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Met speciale dank aan Jurgen Wilms

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *