In de serie ‘Uit de Kunst’ vertelt André van Veghel over zijn passie beeldhouwen. In zijn atelier vertelt de beeldkunstenaar over zijn passie en zijn creaties.

André van Veghel is werkzaam als activiteitenbegeleider wanneer hij via een cliënt in contact komt met het beeldhouwen. Hij wilde dat ook wel eens proberen. Hij begon dus als hobbyist maar nadat hij tijdelijk, wegens een burn-out, buiten de arbeidsmarkt viel, heeft hij zich volledig gericht op het beeldhouwen. Doordat hij zich heeft gespecialiseerd op het gebied van beeldhouwen, werd hem later gevraagd om les te komen geven in beeldhouwen.

De opdrachtgevers van André van Veghel zijn doorgaans particulieren, vertelt de kunstenaar.  Hij maakt na een gesprek waarin de wensen van de opdrachtgever naar voren komen, eerst een ontwerp en als de opdrachtgever het goed vindt, dan gaat hij het ook uitvoeren. ‘Traditioneel beeldhouwen is voor mij werken zonder machines. Ik werk met verschillende steensoorten zoals albast, serpentijn, springstone, marmer en hardsteen, vertelt hij vol trots. Maar de laatste jaren is hij ook druk met het maken van zandsculpturen. In september kun je zijn werk ook zien tijdens de jaarlijkse kunstmarkt in Helmond, waar hij medeorganisator van is.

Meer over André zie je op zijn site Atelier Vandré

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Anja Donkers - Redactie

Anja Donkers DitisHelmond Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.