Andy Marcelissen wint Zilveren Narrenkap 2024

Andy Marcelissen is zaterdag 27 januari uitgeroepen tot Opperopperopperopperopper kletsmajoor. Hij veroverde de Zilveren Narrenkap 2024. Daarmee won hij voor de vijfde keer de Grand Finale du Keieklets in Helmond.

Vier kletsers, ook wel tonproaters genoemd, stonden 27 januari in de 59e Grand Finale du Keieklets van carnavalsvereniging De Keiebijters. De strijd om de Zilveren Narrenkap 2024 ging tussen Hans Keeris als ‘De Geheelonthouder’, Twan van Oers als ‘Tijn de Ruiter’, Andy Marcelissen als ‘De Wielrenner’ en Dirk Kouwenberg als ‘Geheim Agent’.

In zaal Traverse lieten de kletsers waarom ze een plek verdienden in deze Grand Finale. Dat was duidelijk te merken aan de reacties van het publiek. Na rijp beraad van de jury werd Andy Marcelissen als ‘De Wielrenner’ uitgeroepen tot Opperkletsmajoor 2024. Hij evenaart hiermee het stokoude record van Eddy Buys. Hij ontving zijn vijfde Zilveren Narrenkap in 1976.

De kletser kreeg een ovationeel applaus uit de zaal en ging vol vreugde en dankbaarheid op z’n knieën met z’n vuisten in de lucht. Terwijl hij de trofee in ontvangst nam, leefde de zaal helemaal mee en zong uit volle borst: ‘Andy heeft de Narrenkap, Andy heeft de Narrenkap.’

De Zilveren Narrenkap is normaal gesproken een wisseltrofee. Maar na het behalen van deze historische overwinning mag deze bij Marcelissen op de schouw blijven staan. Of ergens anders. Want Marcelissen grijnst meteen: “Normaal zet je hem op de schouw, maar die heb ik geen.”

Foto’s: Harrie Grijseels/HarrieFotografie en Wendy Lodewijk/tonpraatfotos.nl 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Helene Ermens - Redactie

Helene Ermens - Redactie DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *