Annatheater en Cacaofabriek ontvangen bijdrage provincie

Jeugdtheaterschool Annatheater en de Cacaofabriek ontvangen impulsgelden van provincie Noord-Brabant. Dat maakt Kunstloc Brabant bekend.

Vernieuwende, toekomstbestendige en aansprekende culturele projecten ontvangen de bijdrage van de provincie. Zo kunnen deze initiatieven uitgroeien tot projecten waar Brabant trots op is. De bijdrage is beschikbaar gesteld door de provincie Noord-Brabant. Kunstloc Brabant was verantwoordelijk voor het bekijken van de subsidieaanvragen. In totaal ontvangen vierentwintig culturele projecten door heel Brabant een bijdrage.

Plannen voor jeugdtheaterschool

Het is de eerste keer dat Jeugdtheaterschool Annatheater de impulsgelden ontvangt. Het krijgt de bijdrage van de provincie voor de komende twee jaar. “Het is een erkenning voor de kwaliteit van de jeugdtheaterschool”, zegt Lavínia Germano, directrice en docent van het Annatheater. Ze heeft een plan gemaakt. Met het geld wordt de kwaliteit van de jeugdtheaterschool vergroot. Dat wil ze bijvoorbeeld doen met lessen stem en beweging. Ook werkt ze samen met Stichting Leergeld. Kinderen die geen geld hebben voor toneellessen, kunnen een bijdrage krijgen. Verder is er het idee voor een voorstelling over armoede. Ook wordt aan een betere marketing gewerkt. Als eenmaal duidelijk is hoe groot de bijdrage van de provincie is, worden de plannen opnieuw bekeken. “Het is voor de jeugdtheaterschool in ieder geval een steuntje in de goede richting na een zwaar coronajaar. Het theater kreeg bijdragen uit het steunfonds, maar andere subsidies ontvangt het theater normaal gesproken niet.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Evie Hendriks

Evie Hendriks ondersteuning Redactie DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *