Annatheater kijkt hoopvol naar maart

Alle activiteiten vanaf eind december heeft het Annatheater, vanwege de coronamaatregelen, moeten verzetten. Maar ze gaan door met wat mogelijk is en zijn druk aan het werk met een aantal plannen. 

Ana Producties repeteert voor de voorstelling “Assepoester”

Anna Producties, de productiekern van jongeren, repeteert op dit moment “online” de voorstelling “Assepoester” dat in oktober in het Annatheater in première zal gaan.

Audities voor “Assepoester”

Gek op theater en niet van het podium weg te slaan? Meedoen in een theatervoorstelling? In deze groep krijgt jong talent de mogelijkheid om het talent te laten zien en te ontwikkelen. De audities worden individueel gehouden en op afspraak.
De repetities zijn elke donderdag van 19.00 tot 21.00 uur en een aantal keren in het weekeinde.

Bij interesse kan er contact opgenomen worden met Lavínia Germano, laviniagermano@annatheater.nl of bel: 06-44369288.

Cursussen Jeugdtheaterschool beginnen (mogelijk) in de week van 15 maart

Vanaf 15 maart beginnen de cursussen op de Jeugdtheaterschool weer. In alle groepen krijgen kinderen en jongeren onder de enthousiaste en deskundige begeleiding van theaterdocent Lavínia Germano professionele acteerlessen. De lessen worden vanaf 15 maart op woensdagen en donderdagen gegeven. “Op het toneel kan alles, hoe gek of ongelofelijk het ook is! Met de beste acteerprestatie, het mooiste decor en het prachtigste licht voel ik me een superster.” (Evi, 14 jaar)

 “Om de hoek woont een struik”

Het prijswinnende duo “Sonja en Hendrik” maken op dit moment in het Annatheater de voorstelling “Om de hoek woont een struik”. Voor het concept van deze voorstelling (toen heette het project nog “Dorp”) wonnen ze in 2020 de prestigieuze BNG-theaterprijs. Sonja van Ojen en Hendrik Kegels maken in het Annatheater de miniaturen voor deze voorstelling en beeldend kunstenaar Vincent van Ojen de tafel waar al deze miniaturen tot leven worden gewekt!

In “Om de hoek woont een struik” willen Sonja en Hendrik mensen met andere ogen laten kijken naar dingen waar ze wellicht elke dag aan voorbij lopen. Het publiek wordt meegenomen in een wereld waar de mens even niet mee doet. In maart zou deze voorstelling te zien zijn geweest op festival Cement. Dit theaterfestival gaat vanwege de coronamaatregelen niet door. Op 16 april staan ze (mogelijk) in theater Bellevue in Amsterdam.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *