Antoinette Maas nu wethouder in gemeente Land van Cuijk

“Bijzonder eervol om te worden voorgedragen als wethouder Duurzaamheid, Natuur en Mobiliteit van het Land van Cuijk. De mooie gemeente waar we binnenkort komen te wonen.” Dat meldt oud-wethouder van Helmond Antoinette Maas op social media. Maas is door GroenLinks-PvdA in de nieuwe gemeente Land van Cuijk voorgedragen als wethouder. Ze nam begin juli afscheid van Helmond.

Het afscheid viel haar toen zwaar, zei ze. Drie jaar was ze actief, maar het werk en de drukte in de moeilijke coronatijd viel haar zwaar. De balans tussen werk en privé kwam in de knel. Daarom nam ze de beslissing om helemaal te stoppen met de gemeentepolitiek. Een half jaar later wordt ze in de nieuwe fusiegemeente Land van Cuijk voorgesteld als kandidaat-wethouder. Vorige maand werden daar al verkiezingen gehouden voor de nieuwe gemeenteraad. Binnenkort woont ze in het Land van Cuijk en op 3 januari wordt ze beëdigd.

Antoinette Maas bij haar afscheid in juli (Foto: Liam Toll)

 

 

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Ruud Reply

    Totaal onverkoopbaar verhaal richting de inwoners van Helmond. Het heeft minstens alle schijn van een voorbedachte opportuniteit (huis aan bouwen in haar nieuwe gemeente, binnen 6 maanden een gelijkwaardige baan, ineens kiplekker) waardoor Helmond voor de kosten kon opdraaien en mevrouw Maas haar verantwoordelijkheden als wethouder in Helmond kon ontlopen onder het mom van haar werk/privé balans, waar alle problematiek kennelijk in 6 maanden als sneeuw voor de zon is verdwenen. Ik raad de gemeente dan ook ten zeerste aan om de juridische mogelijkheden te onderzoeken om de gemaakte kosten die de belastingbetaler heeft moeten ophoesten volledig op mevrouw Maas en/of haar partij GroenLinks te verhalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *