Wethouder Antoinette Maas stopt per 6 juli als wethouder namens GroenLinks in Helmond. Gedurende drie jaar heeft ze zich met veel energie en betrokkenheid ingezet voor de stad. Het wethouderschap (in coronatijd) en de drukte afgelopen jaar viel echter zwaar op haar gezinsleven. Wethouder Maas: “De disbalans tussen werk en privé werd steeds groter.”

“Dit komt uiteindelijk niemand ten goede, Met deze keuze maak ik meer ruimte voor mijn gezin en neem met pijn in mijn hart bestuurlijk afstand van onze mooie stad.” Wethouder Maas is verantwoordelijk voor de portefeuille duurzaamheid (waaronder energietransitie en milieu), mobiliteit, cultuur, toerisme, recreatie en stadsmarketing.

Burgemeester Elly Blanksma

Burgemeester Blanksma zei het volgende als reactie op het besluit van wethouder Maas: “Antoinette Maas heeft zich voor meer dan 100% ingezet voor onze gemeente, eerst als fractievoorzitter en nu als wethouder. Haar bevlogenheid, positiviteit en vastberadenheid om het verschil te willen maken zijn kenmerkend voor de wijze waarop zij haar bijdrage heeft geleverd. We gaan haar missen.”

Grootste partij

Andrew Harijgens, Foto: GroenLinks

GroenLinks wordt als grootste partij door twee wethouders vertegenwoordigd in het college van Burgemeester en Wethouder. Collega-wethouder Cathalijne Dortmans (GL) betreurt het vertrek van haar collega: “Ik respecteer haar beslissing, maar zal Antoinette missen als bevlogen collega; we werkten drie jaar samen aan een duurzame toekomst voor Helmond.” Fractievoorzitter van GroenLinks Thomas Tuerlings deelt haar mening: “Ook wij vinden het erg jammer dat Antoinette gaat stoppen. Ze heeft veel voor de stad en voor GroenLinks betekend in de ruim zeven jaar dat ze politiek actief was.”

Maas zal in de GroenLinksfractie vervangen worden door Andrew Harijgens voor benoeming in het stadsbestuur voordragen aan de gemeenteraad. Hij was eerder wethouder namens GroenLinks in Bergen op Zoom en stond op plek 13 op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen in maart van dit jaar. Harijgens is een echte Brabander met Afrikaanse roots en heeft o.a. veel ervaring met de energietransitie en een groot hart voor cultuur.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Liam Toll - Redactie

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek, schrijft verhalen en houdt interviews voor de nieuwsuitzendingen.

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Avatar
    Joop Martinali Reply

    Ik ken Maas niet, maar volgens mij woont ze niet Helmond ze verlaat politiek om elders waar weet ik niet huis te kopen. Mijn vraag is dan hoe betrokken ben je dan met Helmond? Zijn we niet beter uit met wethouders uit Helmond die voelen wat nodig is. Immers je zou zo iets overhoop kunnen halen en weer vertrekken terwijl we snakken naar afmakers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *