Antropoceen in het Museum Helmond

De expositie ‘Antropoceen Het tijdperk van de mens’  in het Museum Helmond vormde voor kunstenaar Paul de Maat de inspiratie om een kunstwerk te maken over dit thema.

Puffend onder de brandende zon is hij aan de slag gegaan. Het materiaal wat hij tot zijn beschikking heeft zijn stoeptegels van de actie ‘Steenbreek’. Bij de actie ‘Steenbreek’ is aan de inwoners van Helmond gevraagd om een stoeptegel weg te halen bij hun huis en hiervoor in de plaats een plant te zetten. Al deze stoeptegels zijn op een hoop gegooid en hiermee is Paul de Maat aan de slag gegaan.

Hij haalde zijn inspiratie ook uit de archeologie. In de grond zijn diverse lagen te vinden van voorgaande tijdperken zoals de prehistorie, bronstijdperk, middeleeuwen enzovoort. Zijn idee is dat er in de toekomst ruimtewezens naar de aarde komen en dan in de diverse lagen het antropoceen tegenkomen.

Paul de Maat is vandaag en morgen nog aan het werk op het Frans Joseph van Thielpark.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Regina Blok - Redactie

Regina Blok Redacteur DitisHelmond Ik ben geboren in Den Haag. Vanwege mijn werk, in de IT, ben ik in 1994 verhuisd naar Helmond. In 1999 bij de Dierenambulance Helmond begonnen als vrijwilliger op de bus. Nu doe ik alleen nog thuis opvang, moederloze jonge katjes vanaf 1 dag oud tot wilde kleintjes van een week of 6, die gesocialiseerd moeten worden. Presentatrice bij het radioprogramma Nieuwsdesk bij Omroep Helmond. En nu dus ook redacteur bij DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.