Start bouw appartementen jonge starters in hartje Helmond

Woningcorporatie Woonbedrijf is begonnen met de bouw van 44 sociale huurappartementen aan de Kerkstraat Zuid in Helmond. Ze zijn bestemd voor jonge starters die het fijn vinden om in de levendige stad te wonen. Dichtbij winkels, restaurants en cafés, station en theater. Als alles volgens planning verloopt zijn de woningen in het voorjaar van 2022 klaar. Hendriks Coppelmans Bouwgroep uit Uden ontwikkelde en bouwt de appartementen.

Eind september start de verhuur van de appartementen die worden verhuurd aan jongeren van 23 tot en met 27 jaar. Alle bewoners krijgen een tijdelijk ‘jongerencontract’. Dat betekent dat ze daar maximaal 5 jaar kunnen wonen. De bewoner behoudt de inschrijfduur, zodat iemand gemakkelijk kan doorstromen naar een andere huurwoning van een woningcorporatie. Woonbedrijf biedt eind september 2021 de appartementen aan via www.wooniezie.nl. De huurprijs (zonder servicekosten, inclusief parkeerplaats) is minder dan €633,00 per maand. Huurtoeslag aanvragen is mogelijk.

Compact appartement dicht bij voorzieningen

Het woongebouw telt straks vier etages met elk 11 appartementen in drie verschillende typen. Er is een lift aanwezig. Alle appartementen hebben 1 slaapkamer, een woonkamer met open keuken, badkamer en installatieruimte. Ze hebben gasloze installaties en energielabel A++. De appartementen op begane grond hebben een klein terras dat uitkomt op het binnenterrein. De woningen op de verdiepingen erboven hebben een zogenaamd ‘Frans balkon’. Dat wil zeggen dat er naar binnen draaiende deuren zijn, die je open kunt zetten. Maar er is geen balkon waar je op kan zitten. Op het binnenterrein komen parkeerplaatsen, voor elk appartement 1, de fietsenberging en de containerruimte. Het binnenterrein is via een onderdoorgang met slagboom aan de Zuid Koninginnewal te bereiken.

Aan de oostkant van het binnenterrein realiseert Hendriks Coppelmans vier stadsvilla’s die verkocht worden.

De werkzaamheden aan de bouw zijn al begonnen. Foto: Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *