Argentijnse liederen en dansen in Cacaofabriek

Op zondagmiddag 21 november 2021 treedt het zang- en gitaarduo Jonatan Alvarado en Jessica Denys op met een karakteristiek folkloristisch programma waarin liederen en dansen uit het Argentinië van begin 20ste eeuw worden bezongen. Plaats: Cacaofabriek, Cacaokade 1 in Helmond. Aanvang: 12.00 uur. Entree: €12,50 – €17,50.

Duo Jonatan Alvarado en Jessica Denys vormen een van de toppers van dit seizoen. Zij dompelen liefhebbers met hun muziek onder in het ruige stadsleven van Buenos Aires en het rauwe bestaan op het platteland van Argentinië van begin 20ste eeuw.

De heldere stem van Jonatan Alvarado en de gloedvolle klanken uit zijn originele Nunez-gitaar en de klassieke gitaar van Jessica Denys. Samen voeren ze liederen uit van diverse bekende (Navas, Gardel, Razzano) en minder bekende Argentijnse componisten, maar ook volksliederen die van generatie op generatie werden doorgegeven en onder de bevolking bleven leven. Natuurlijk komt zo’n programma echt tot zijn recht als het vertolkt wordt door iemand die wortelt in het land en zijn cultuur, zoals Jonatan Alvarado. Hij begon zijn studie gitaar in zijn geboortestad Mercedes (Argentinië), later uitgebreid met zang, compositie en orkestdirectie. Op het conservatorium in Amsterdam specialiseerde hij zich in zang en luit en studeerde cum laude af in 2017. In 2019 was hij al eens in Helmond als slotact van Classique en Plein Public op het Lambertushof waar zijn publiek razend enthousiast reageerde op zijn optreden.

Zijn muzikale partner Jessica Denys is verknocht aan de klassieke gitaar en heeft, net als Alvarado, een sterke interesse in historische uitvoeringspraktijk. Ze studeerde aan het conservatorium van Antwerpen en aan de Hochschule für Musik und Theater in Hannover. Ze geeft concerten in binnen- en buitenland en is als gitaardocente verbonden aan de muziekacademie van Geel, België. Deze bevlogen en getalenteerde musici zorgen voor een muzikale middag vol historische Argentijnse folklore. Meer info en reserveringen: lambertusconcerten.nl

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Stichting Lambertus Kerkconcerten Rene

Concertccyclus in het Auditorium Elkerliek Ziekenhuis. Podium voor Helmondse ensembles, daarnaast internationale artiesten en educatieve projecten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *