Deze keer in artiest van de maand Caroline de Windt van Mai Tai. De naam is bedacht door één van de leden waarmee ze hebben gewerkt. Hij zei drie exotische dames, een cocktail, Mai Tai. En die naam viel direct in de smaak. Mai Tai is begonnen in 1983. Ze zijn niet met een grootschalige auditie bij elkaar gezocht. Op een natuurlijke manier zijn ze bij elkaar gekomen. En vanaf dat moment is hun ster omhoog geschoten.

Caroline wilde altijd al zingen, van kleins af aan. Ze deed mee met allerlei talentenjachten in Amsterdam. Werd overal nummer één. En besloot toen iets te gaan doen met haar talent. Ze heeft niet alleen bij Mai Tai gezongen. Ze zat in Duitsland ook in een band “Precious Wilson” . Terug in Nederland zong ze bij “Fruit Cake”. En toen kwam Mai Tai. Na een stop begon ze bij Female Factory met Adelheid Roosen en Leoni Jansen. En allerlei vrouwen uit verschillende landen. Mai Tai is in de loop der jaren verscheidene keren van samenstelling gewisseld.

Ze wilden op 11 december in Paradiso optreden. Ter ere van het 35-jarig jubileum van Mai Tai. Met Harriëtte Weelo, Caroline de Windt en Mildred Douglas als speciale gast. Helaas is de show afgelast vanwege corona. De nieuwe datum zal zijn in 2022. De juiste datum volgt nog.

Caroline heeft in Amsterdam gewoond. Haar collega Jettie, Harriëtte Weelo, woonde al in Helmond en vroeg haar naar Helmond te komen. Caroline begon Amsterdam een beetje zat te worden en verhuisde naar Helmond. Vanaf de eerste dag voelde ze zich thuis in Helmond. De sfeer en het taaltje vond ze helemaal geweldig.

Ze heeft veel getoerd met Mai Tai. Het beste is haar het optreden bij Top of the Pops bijgebleven in Engeland. In de tachtiger jaren beleefden ze hun grootste successen. In die tijd werden ze geleefd. En zaten eigenlijk in een roes. Maar ze heeft toen toch wel genoten van haar glorietijd. En nu kan ze er nog steeds van genieten maar dan op een andere manier. Het favoriete nummer van Caroline is History.

Het jubileum optreden beloofd een geweldig spektakel te worden. Frank Boeijen doet eraan mee. Een groot orkest met blazers en bandleden zorgen voor een geweldig optreden.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Regina Blok - Redactie

Regina Blok Redacteur DitisHelmond Ik ben geboren in Den Haag. Vanwege mijn werk, in de IT, ben ik in 1994 verhuisd naar Helmond. In 1999 bij de Dierenambulance Helmond begonnen als vrijwilliger op de bus. Nu doe ik alleen nog thuis opvang, moederloze jonge katjes vanaf 1 dag oud tot wilde kleintjes van een week of 6, die gesocialiseerd moeten worden. Presentatrice bij het radioprogramma Nieuwsdesk bij Omroep Helmond. En nu dus ook redacteur bij DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *