Artiest van juni Chantal Acda is geboren en getogen in Helmond, in ‘het Haagje’. De eerste vraag is altijd, wanneer ze zich voorstelt, familie van …? Het is heel in de verte familie, een achter-, achter-, achterneef. Op haar achttiende is ze verhuisd naar Antwerpen in België. Ze had het gevoel dat de muziek die ze maakte daar meer in de smaak viel. Ze denkt dat dit ook komt omdat ze niet in Nederland heeft opgetreden, maar meer in de omliggende landen. Twee jaar geleden heeft ze een productie gedaan op het Oerol-festival op Terschelling. Dit is haar heel goed bevallen.

Ze heeft ook al een keer opgetreden in de Popzaal in de Cacaofabriek in Helmond. Dat voelde voor haar als een soort thuiskomen. Begin van het jaar is haar single “Disappear” uitgekomen met een videoclip erbij. Dit is bijna een soort protestnummer, geschreven in het begin van de lockdown in België uit een soort van wanhoop.

Op 29 september 2021 is Artiest van juni Chantal Acda te zien in de Cacaofabriek in Helmond. Ze is op Social Media te vinden door te zoeken op haar naam.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Regina Blok - Redactie

Regina Blok Redacteur DitisHelmond Ik ben geboren in Den Haag. Vanwege mijn werk, in de IT, ben ik in 1994 verhuisd naar Helmond. In 1999 bij de Dierenambulance Helmond begonnen als vrijwilliger op de bus. Nu doe ik alleen nog thuis opvang, moederloze jonge katjes vanaf 1 dag oud tot wilde kleintjes van een week of 6, die gesocialiseerd moeten worden. Presentatrice bij het radioprogramma Nieuwsdesk bij Omroep Helmond. En nu dus ook redacteur bij DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *