Atleten H.A.C. domineren Zandboscross in Deurne

De atleten van de Helmondse Atletiek Club (H.A.C.) leverden afgelopen weekend een geweldige prestatie tijdens de Zandboscross in Deurne. Ze lieten hun concurrenten ver achter zich in verschillende categorieën, van junioren tot senioren. Daarmee laat H.A.C. Helmond zien nog steeds te domineren in het Limbra Cross Circuit.

Bij de junioren B waren het Tim Melis en Sam Dielemans die een mooie prestatie neerzetten. Ze behaalden respectievelijk de tweede en derde plaats in de U18-race, waar ze twee rondes liepen over een zanderig en heuvelig parcours. “In het tweede deel van de wedstrijd probeerde ik nog naar voren te komen, de afstand met de nummer één was niet meer heel veel”, vertelde Tim. “Het ging prima, na een matige Warandeloop vorige week was ik blij om weer goed te lopen”, aldus Sam. Luuk Verhoeven won de U20-race met een geweldige loop, die hem de gouden medaille opleverde. Luuk na afloop: “Het ging goed!” Rens van Meer greep de tweede plaats in de U16-race, waar hij net tekort kwam voor de eerste plek. “Ik ben tevreden, jammer dat ik net niet eerste was”, zei Rens na afloop.

Jongste atleten sterk

Ook de jongste atleten van H.A.C. Helmond lieten van zich horen in de Zandboscross. Anniek Verhappen, Amber Verhappen en Pixie Glignett lieten een sterke indruk achter. Anniek was de snelste bij de meisjes D en won de cross, terwijl Amber en Pixie de derde en vierde plaatsen pakten.

Senioren

De senioren van H.A.C. Helmond deden niet onder voor de junioren en leverden ook fantastische prestaties. Awet Habtaeb moest uitstappen bij de lange cross, maar daarna schreef hij zich nog in voor de korte cross. Hij domineerde in de korte cross en won met een verschil van bijna 30 seconden. Rik van Laarhoven was de beste in de 45+ categorie, en liep een goede wedstrijd.

Er zijn nu nog zes crossen te gaan in het Limbra Cross Circuit. De eerstvolgende vindt zaterdag plaats in Swalmen.

Bron: H.A.C.
Foto’s: Johan Klomp en H.A.C. 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *