Auto Helmondse politie vernield in Deurne

Blijkbaar was de Helmondse politie niet echt welkom in Deurne-Zeilberg, zondagavond. Een auto van de Helmondse politie werd namelijk behoorlijk onder handen genomen door vandalen. Dat gebeurde op het moment dat de politie assistentie verleende bij een incident aan de Blasiusstraat in Deurne-Zeilberg. De buitenspiegel en het zwaailicht van de geparkeerde wagen werden vernield, maar ook schroefden de onverlaten de complete dakset los en maakten ze deze onklaar. Bovendien sloopten ze de rechterspiegel en namen ze de kentekenplaat van de achterkant van het dienstvoertuig mee. De politie spreekt er schande van. 

“Ontzettend stoer van diegene die dit gedaan heeft”, schrijft de politie op de social media richting de dader(s). “Realiseer je je wel even dat je een noodhulpvoertuig onklaar hebt gemaakt voor een langere tijd. Daardoor zijn we tijdelijk niet inzetbaar. Voor bijvoorbeeld een reanimatiemelding van één van jullie vrienden, familie of kennissen of een heterdaad inbraakmelding van een woninginbreker of een (zwaar) verkeersongeval.”

Harde muziek

De politie was op de locatie in Zeilberg aanwezig omdat er rond 22.10 uur meerdere meldingen van geluidsoverlast waren binnengekomen. Die zou worden veroorzaakt door ontzettend harde muziek van twee vrachtwagens met daarop feestende jeugd. Toen de agenten ter plaatse kwamen, werd de sfeer grimmiger en werden extra eenheden ingeschakeld. Hieronder bevonden zich ook agenten uit Helmond, die hun dienstvoertuig parkeerden op de Blasiusstraat. Nadat de melding van de geluidsoverlast was afgehandeld, troffen de Helmondse agenten hun dienstvoertuig half gesloopt aan.

Aangifte

Van het dak bleek het zwaailicht losgehaald te zijn. De unit lag nog wel op het dak, maar was onklaar gemaakt. Ook de rechter buitenspiegel moest het ontgelden en de achterkentekenplaat, voorzien van kenteken RF-230-T, was gestolen. De politie neemt de zaak hoog op: “Er is aangifte gedaan voor de vernieling van ons dienstvoertuig. Ben jij diegene die zo stoer is geweest om ons dienstvoertuig te vernielen? Wees dan ook zo stoer door je bij ons te melden.”

Ook namen de onverlaten de kentekenplaat van de achterzijde mee

Getuigen gezocht

Getuigen van het voorval worden gevraagd zich bij de politie te melden. “Heb je iets gezien of gehoord met betrekking tot de vernieling van ons dienstvoertuig? Meld je dan bij ons! Heb je andere informatie die ons verder kan helpen in het onderzoek? Ook dat mag je bij ons melden”, aldus de politie.

Tips doorgeven kan via 0900-8844 of op www.politie.nl. Anoniem informatie doorgeven kan via telefoonnummer 0800-7000. Vermeld bij je tip het registratienummer van de zaak: 2024031677.

Foto’s: Politie

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *