Auto-inbrekers slaan hun slag in Dierdonk

Woensdagnacht zijn drie bewoners van de wijk Dierdonk in Helmond het slachtoffer geworden van auto-inbrekers. Uit hun BMW’s werd de gehele navigatieapparatuur verwijderd. Bij één BMW werd ook het stuurwiel gestolen. De schade is aanzienlijk.

Eén van de slachtoffers woont aan de Vossenbergdreef. “Mijn man wilde vanochtend een boodschap gaan doen en kwam met een lijkbleek gezicht terug. Ze hebben aan onze auto gezeten, zei hij. De deur van onze auto stond los, geen braakschade aan de buitenkant. Maar aan de binnenzijde is het een heel ander verhaal. Het hele dashboard hangt los, de navigatieapparatuur is verdwenen. Waarschijnlijk is de auto geskimd, want ook het alarm is niet afgegaan.”

Stemmen gehoord

Aan de overzijde van de straat woont een politieman. Hij heeft geen alarm af horen gaan. “Wel heb ik vannacht rond 03.00 uur stemmen gehoord, want ik kon afgelopen nacht niet zo goed slapen. Maar je staat niet stil bij het feit dat het wel eens om auto-inbrekers kan gaan. Uit ervaring weet ik dat dergelijke diefstallen zijn georganiseerd. Bendes stelen apparatuur op bestelling. En je doet er helemaal niks tegen.”

De schade aan de binnenzijde is aanzienlijk

Meer inbraken

Ook aan de Zilverschoonbeek in Dierdonk verdween de navigatieapparatuur uit twee BMW’s. Bovendien werd uit één auto het stuurwiel meegenomen. Ook hier heeft niemand iets gemerkt van de inbraken.

Van een BMW cabrio aan de Zilverschoonbeek werd de ruit wél ingeslagen

Bewoners die eventueel iets verdachts hebben gehoord of gezien, ook op andere plekken in de wijk, wordt gevraagd contact met de politie op te nemen. Dat kan via de tiplijn 0800-6070, of via 0800-7000 als je jouw tip anoniem wilt doorgeven.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *