Auto laden goedkoper over gemeentegrens

Heb je een elektrische auto, thuis een laadunit én zonnepanelen? Dan rijd je deze zomer goedkoop door de Helmondse straten. Het kan natuurlijk ook zijn dat je uit moet wijken naar publieke laadpunten binnen de gemeente. Hiervoor betaal je in Helmond gemiddeld €0,43 per kilowattuur (kWh). Dat heeft Independer uitgezocht.

De elektrische auto is aan een stevige opmars bezig in ons land. Ook het aantal plaatsen waar je de auto kunt opladen is de laatste jaren flink gestegen. Prijzen voor het opladen van de auto kunnen bij publieke laadpunten flink verschillen. Dit heeft diverse oorzaken. Zo ben je duurder uit in parkeergarages en openbare parkeerplekken én ligt het aan de aanbieder van de laadpaal.

Helmond niet het goedkoopst

In de regio Helmond blijkt onze stad één van de duurste te zijn met €0,43/kWh gemiddeld. Alleen in Eindhoven (€0,46/kWh), Asten en Waalre (beide €0,49/kWh) ben je gemiddeld duurder uit. Rondom Helmond ben je verder overal goedkoper uit. Buiten het eerder genoemde Asten en Someren (€0,37/kWh) betaal je in alle overige aangrenzende gemeenten gemiddeld €0,35 per kWh.

Binnen Nederland kun je het beste met een volle accu Terschelling op rijden. Hier ben je met 60 cent per kWh het duurste uit. De goedkoopste plekken vind je in Gelderland en Overijssel. Voor een ‘kwartje’ per kWh kun je in Losser, Staphorst en West Maas en Waal terecht.

Gemiddelde prijs gelijk aan prijsplafond

In Nederland betaal je gemiddeld aan een reguliere laadpaal 39 eurocent per kWh. Dat kruipt al redelijk aan tegen de prijs die je thuis betaalt. Vanaf 1 januari tot en met 31 december 2023 geldt namelijk het energieplafond. Dan betaal je dus per verbruikt kWh 40 cent per kWh, tot een verbruik van 2900 kWh stroom. Daarboven betaal je het reguliere tarief.

“Het mooie is dat er nu weer jaarcontracten af te sluiten zijn die onder de prijs van het prijsplafond zitten. Dit voor zowel stroom als gas. Dan kan het dus steeds voordeliger worden om thuis op te laden”, aldus Independer energie-expert Joris Kerkhof.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Ivo Mikkers - Redactie

Ivo Mikkers Redactie ondersteuning DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *