Soms heeft de jeugd gewoon een aai over de bol en een schop onder de kont nodig. Marc Min en Jochem Zwerus hebben samen met Jaimy Steinbach en Fatima Craenen-Achhoud de Backbone Academy opgericht om jongeren op het rechte pad te krijgen. 

De academy wil de jongeren weer hun fictieve ruggengraat terug gaan geven. Zij gaan in gesprek met mensen die, geen (positief) contact (meer) hebben met maatschappelijke voorzieningen. Zij zoeken aansluiting bij wie de ander is, met zijn of haar levensverhaal, gewoonten, verlangens, manieren van doen, en daar stemmen zij de zorg op af.

Eindhoven

De Backbone is nu voornamelijk nog actief in een aantal wijken in Eindhoven. Daar mogen ze in ieder geval de komende twee jaar hun werk gaan uitvoeren. De Academy is ook nog in de running voor een langduriger contract in Eindhoven.

Visie

“Samen kunnen we (langdurige) zorg voorkomen. Wij versterken de sociale basis in de wijken vanuit een preventieve en outreachend aanpak. Dit doen we door voortijdig problemen en trends te signaleren en deze met onze samenwerkingspartners aan te pakken. We creëren kansen voor de kwetsbare mensen in de samenleving en brengen duurzame verbindingen tot stand die bijdragen aan de veiligheid, nu en straks. Door mensen in contact te brengen met de dingen die er toe doen bieden we ze de mogelijkheden op ieder moment en overal het beste uit zichzelf te halen”, luidt de visie van de Backbone Academy.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Liam Toll

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek en heeft tevens een wekelijkse column op deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *