Bakelse Aa en dierensporen

Zondag 7 mei werd er weer gewandeld onder leiding van de Helmondse IVN-gidsen in het gebied rond de Bakelse Aa. Ondanks het dreigende onweer gingen twee groepen wandelaars op pad om meer te horen over het gebied en te zoeken naar diersporen.

De wandeling ging langs de Bakelse Aa en zijn vistrappen. Duidelijke sporen van de bever, zoals knaagsporen en een wissel van een poel naar de Aa. Het gezelschap kreeg uitleg over het gebied met zandverstuivingen en hoogteverschillen. Diverse vogels waren te zien en te horen en de gidsen wezen op de aanwezigheid van bijzondere bomen. Ook werd een blik geworpen op de mooie Berkendonkse plas met op het eilandje de zwaluwwand. Bij een kleine poel was er ook nog een ontmoeting met een ganzenechtpaar met een groot aantal jonge gansjes. De meeste wandelaars die met de fiets naar de startplaats kwamen, hebben op hun weg naar huis een flink nat pak gehaald. Maar dat doet niets af aan de prachtige natuurervaring van die dag…

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Anja Donkers - Redactie

Anja Donkers DitisHelmond Redactie

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Rijpelberger Reply

    “Ook werd een blik geworpen op de mooie Berkendonkse plas met op het eilandje de zwaluwwand.”——————————–
    Hier zit een probleem. Blijkbaar weten veel wandelaars niet dat daar op het moment zwaluwen broeden.
    Afgelopen week waren er weer Polen zo vrij om daar te gaan vissen en een vuur te stoken. De rook ging richting de nesten. Wanneer je ze aanspreekt zeggen ze je niet te verstaan en kunnen blijkbaar wel de middelvinger ophoog steken met de uitspraak “Fuck You”.
    Buitenlanders maar ook Autochtonen hebben blijkbaar niet door dat er voor Berkendonk een visverbod geldt en zeker in het Noordelijke deel gemarkeert door boeien als Natuurgebied. Vissen in een natuurgebied valt bij de wet onder stropen en daar staan andere straffen op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *