• Bakkerij Looveren

Bakkerij Frits van de Looveren op de Mierloseweg gaat na 75 jaar sluiten. Na gedane arbeid is het goed rusten zegt men wel eens. Dat kan kloppen. Vooral als je een stukje geschiedenis bent in een woonwijk.

Vijfenzeventig jaar geleden begonnen Frits en Lenie van de Looveren een bakkerij op de Mierloseweg. Hij werd al gauw beroemd om zijn worstenbroodjes. In 1979 namen de zoons Frits en Wim de zaak over om de naam nog bekender te maken met hun lekkernijen. Iedereen kende de worstenbroodjes en kwamen er speciaal voor van heinde en verre. In de jaren erna werden de heerlijkheden uitgebreid en de bakkerij werd een begrip in Helmond. Er werden High Tea party’s verzorgd en heel lekker waren de exclusieve nogatine ijstaarten. En wat dacht u van de Bossche bollen, de bananensoezen en de pizzabroodjes?

De reden dat de winkel gaat sluiten is dat Frits het na al die jaren werken (soms wel 60 uur per week en vooral met Kerstmis was het een drukke bedoening) een beetje wil gaan genieten met zijn kleinkinderen en zijn vishobby. Maar helemaal stoppen doet Frits niet. Hij wil eigenlijk nog 10 tot 15 uurtjes per week bezig zijn. Waarmee maakt hem niet zo veel uit. Misschien als bezorger.

Als alles volgens plan verloopt is het 13 februari de laatste dag dat de bakkerij open is. Mocht dit tussentijds nog worden aangepast, dan wordt dit  nog bekendgemaakt.

Dat Frits van de Looveren afscheid neemt van het bakkersvak, wil niet zeggen dat de winkel leeg komt te staan. Bakkerij Vedder, ook gevestigd op de Mierloseweg, gaat met zijn  bakkerij de plaats van Van de Looveren innemen. Het pand  waar bakkerij Vedder nu gevestigd is gaat binnenkort tegen de vlakte voor nieuwbouw.

Wij wensen Frits een fijne toekomst toe….

Verlag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *