Banken uitgerust met beugels voor het opstaan

Misschien is het je inmiddels opgevallen. Nabij de kasteeltuin in Helmond is een van de zitbanken uitgerust met twee beugels. Wilbert Linders van de fractie Mi Hellemonders vroeg zich af waar die beugels nou precies voor zijn bedoeld. Is het misschien om ‘illegale slapers’ te ontmoedigen? Hij stapte met zijn vraag naar de gemeente.

Op het moment dat Linders de bank met de beugels ontdekte waren die beugels maar pas geplaatst. “Ik zag dat op één van de bankjes nabij de kasteeltuin een soort beugels waren bevestigd. Die moesten fonkelnieuw zijn, want het weekend ervoor had ik ze nog niet gezien. Ik vroeg me af wat het doel van die beugels is. En waarom is er maar één bankje uitgerust met die beugels? Dus ik heb de gemeente ook maar direct gevraagd of er nog meer banken in de stad zijn uitgerust met zulke beugels.”

Beugels als hulp bij het opstaan

Makkelijker opstaan

Het antwoord van de gemeente liet even op zich wachten, maar uiteindelijk kwam het verlossende woord. En volgens de gemeente is het niet om daklozen te ontmoedigen om op de banken een slaapplek te vinden: “De beugels zijn aangebracht voor mensen die moeite hebben om op te staan van zo’n bankje. De beugels bieden steun bij het opstaan. Ze kunnen worden geplaatst op verzoek van bewoners. We hebben meer beugels op voorraad voor het geval er meer van dergelijke verzoeken komen.”

Dus voor alle Helmonders: staat er in jouw buurt een bankje wat wel een paar beugels kan gebruiken? Meld je bij de gemeente en het wordt geregeld.

[Foto’s: Wilbert Linders]

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Dit artikel heeft 3 reacties

  1. Jan Reply

    Ummm nee. Dit voorkomt dat er op de bank geslapen kan worden

  2. Marian Verhulst Reply

    Ik heb ooit gelezen dat het is dat daklozen er niet op kunnen gaan liggen

  3. Eric Reply

    Dan weet de gemeente zelf niet eens waar ze voor bedoeld zijn. In plaatsen waar ze eerder zijn gemonteerd werd er steeds duidelijk bij vermeld dat het bedoeld was om het slapen van daklozen en zwervers te bemoeilijken. Maar natuurlijk is het ook gemakkelijk bij het opstaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *