Bankjes zijn meer toegankelijk door steunen

GOH (Gehandicapten Overleg Helmond) en de VN ambassadeurs voor de toegankelijkheid voor mensen met een beperking kwamen met een plan voor aanpassing van openbare bankjes. Het idee wordt door Gemeente Helmond ondersteund.

Toegankelijker

Iedereen wil wel even ergens lekker op een bankje zitten in onze stad. Voor mensen met een beperking is dat vaak niet zo makkelijk, omdat je je op het bankje moeten laten “vallen” als je benen het niet zo goed doen.  Ook opstaan kan lastig zijn. Door een beugel aan te brengen op bankjes in de openbare ruimten worden deze makkelijker en toegankelijker voor mensen met een beperking.

Mooie oplossing

Een metalen gepoedercoate steun die op het bankje geschroefd wordt biedt hulp bij gaan zitten en opstaan en is daardoor een aanwinst voor mensen die niet meer zo goed ter been zijn of anderszins gehandicapt.

Het Helmondse bedrijf Imek coating heeft de beugels gemaakt en gaat ze ook produceren voor onze stad en voor iedereen die ze wil toepassen op bankjes in de openbare ruimten. De productie wordt mede verricht met hulp van werknemers met een achterstand op de arbeidsmarkt.

Win-win situatie

Begeleid door mensen van het ROC ter Aa met leidinggevenden in opleiding brengt dit een win-win-win situatie: de openbare ruimte wordt toegankelijker voor mensen met een beperking, Er komt werkgelegenheid voor mensen die anders minder makkelijk aan werk komen en zo maken we samen een mooi product waarmee we ook anderen kunnen helpen. ‘We hopen in de toekomst onze steunen op alle bankjes in Nederland te zien en wie weet ook over de grens,’ zegt Joost van Baast van Imek hoopvol.

Eerste steun in gebruik genomen

Jeroen Lenssen van het GOH was via een internetverbinding aanwezig bij de eerste geplaatste leuning op de bank op Houtsdonk bij de Jeu de Boule banen. Samen met wethouder Dortmans nam hij het eerste exemplaar in gebruik. Het is een prachtig product en een goed initiatief waar we Helmond weer zeer positief op de kaart zetten.

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Joos van Stiphout

Joos van Stiphout: Een stevige vastbesloten dame met een klein hartje en meestal een iets te grote waffel. Goedlachs, maar ook vaak serieus. Een caretaker pur sang. Verslaggever bij Ditisonzewijk Helmond en DIOW TV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *