Het was nog nooit voor gekomen dat er een school is die twee prijzen won bij het project van Groen4life/ Klien It. Dat gebeurde dit jaar wel. Bassischool de Korenaar pakte twee prijzen.

Ook in Helmond deden de scholen maar wat graag mee. Het ging immers om het milieu en de afvalbestrijding. De leerlingen hebben de afgelopen weken hard gewerkt aan dit project. Onder begeleiding van de leerkrachten werden er zoveel mogelijk mooie en nuttige dingen gedaan voor een beter milieu in de omgeving. Het was nog nooit voor gekomen dat een school twee keer in de prijzen viel en juist dat gebeurde bij deze zesde editie. Het werd basisschool de Korenaar met een eigen ontworpen prullenbak. De school won ook nog de eerste prijs: een dagje met iedereen naar We Jump.

De prijzen werden uitgereikt op school door Petra van Hoovestadt (van Groen4life). Ook waren er enkele mensen van de gemeente en veel media zoals fotografen en cameramensen. Daar werd na een paar toespraken de prullenbak onthuld en de cheques van We Jump overhandigd. De school kan trots zijn.  Vooral de directrice van de school, Angeline Jeurissen, en de twee leerkrachten van groep 7/8, Jan Lieffering en Kim Pijpers stonden alles apetrots te bekijken. Het waren hun leerlingen die deze prestatie geleverd hebben. Er komt een prullenbak op het schoolplein te staan en ook  in één het centrum van Helmond, met de naam van de school erbij. Brouwhuis kan trots zijn op een school in de wijk die zoveel prijzen in de wacht sleept.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.