Veel kinderen mochten de afgelopen week weer naar school, nadat de coronamaatregelen versoepeld werden. Christelijke Basisschool De Rank aan de Koekoekstraat heeft er bijna een week opzitten en er wordt opgelucht adem gehaald. Het is goed gegaan.

Directeur Manny Liebregt van https://www.rankhelmond.nl/De Rank is erachter gekomen dat communicatie met de ouders nu nog veel belangrijker is om alles goed te regelen. Nog niet alle kinderen gaan weer naar school, maar Liebregt hoopt dat daar snel verandering in komt. Er zijn nou eenmaal ouders die het eerst even willen aanzien. Dat is op de Rank zo, maar ook op andere scholen.

Kinderopvang

De samenwerking met peuterspeelzaal Kruimeltje blijkt van groot belang. Omdat daar goede hygiëne altijd al een wat grotere rol speelde, heeft basisschool De Rank daarvan geleerd. Manager peuterspeelzalen https://www.spring-kinderopvang.nl/kinderopvang/peuteraanbod/Spring, Chantal Houthuijzen van is heel tevreden over die samenwerking. Het was een hele puzzel om alles met elkaar af te stemmen en de ouders gerust te stellen dat het goed zou komen.

Gemeente

Wethouder Cathalijne Dortmans bezocht donderdag De Rank en vond het fijn om te zien hoe er buiten weer kinderen op de speelplaats aan het ravotten waren. Ze is tevreden over de  samenwerking tussen de scholen en de kinderopvang in heel Helmond.

Foto: Wethouder Cathalijne Dortmans

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *