Bedrijfspand 12 maanden dicht na vondst harddrugs

Vandaag heeft burgemeester Blanksma van Helmond een bedrijfspand aan de 1e Hogedijk in Helmond voor 12 maanden gesloten. In het pand is een hoeveelheid drugs aangetroffen die boven de norm voor eigen gebruik ligt. Er zijn geen bijzondere omstandigheden om af te zien van tijdelijke sluiting.

 

De politie heeft een onderzoek ingesteld bij het pand. Zij trof bij het doorzoeken van het pand ongeveer 10 kg mephedrone aan. Mephedrone is als harddrugs aangewezen in lijst I van de Opiumwet. Daarnaast is een grote hoeveelheid grondstoffen voor de productie van harddrugs aangetroffen. Harddrugs vallen onder de verbodsbepalingen van artikel 3 van de Opiumwet.

De politie heeft haar bevindingen gerapporteerd aan de burgemeester van Helmond. Op basis van deze rapportage heeft de burgemeester de tijdelijke sluiting per brief aangekondigd bij de eigenaar van het betreffende pand. De eigenaar heeft een zienswijze ingediend. Hieruit zijn geen bijzondere omstandigheden gebleken, waarna de burgemeester een besluit geeft genomen.

De sluiting maakt een einde aan de verboden situatie ter bescherming van de openbare orde en het woon- en leefklimaat. Het besluit van de burgemeester is genomen op grond van het de ‘Beleidsregel handhavingsprotocol Opiumwet 13b Helmond 2019’.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *