C.V. De Houtse Kluppels

Riny Slegers is gekozen tot 5e jubileumprins van de Houtse Kluppels en zwaait de scepter tijdens carnaval 2016-2017. Riny is geboren op 18 februari 1982 in de Julianalaan in Helmond. Al snel verhuisde het gezin Slegers naar Mierlo-Hout. Eerst woonden zij in de Massenhovenstraat maar toen zijn ouders Peter en Lizan het schildersbedrijf en de verfwinkel overnamen van opa Toon en oma Mien werd geruild van huis. Riny groeide vanaf dat moment samen met zijn broer Ton op aan de Mierloseweg. Riny ging naar de Odulfusschool, waar vriendschappen zijn ontstaan die nog steeds standhouden. Na de Odulfusschool zat Riny op de mavo van het Jan van Brabant College aan de Molenstraat. Na de mavo koos Riny ervoor om te gaan studeren aan de MTS Sint Lucas in Boxtel. Net als zijn broer Ton wilde hij mee gaan werken in het schildersbedrijf van de familie.

Het was ook in Boxtel waar hij zijn huidige vriendin Jorinde Tolkamp heeft leren kennen. Het bleek geen schoolliefde, maar een serieuze relatie. Uiteindelijk besloot Jorinde naar Helmond te verhuizen en vervolgens kochten zij een huis in de Beukehoutstraat in Mierlo-Hout. Samen hebben Riny en Jorinde 2 kinderen: Luuk (8 jaar) en Suus (7 jaar), die ook allebei lid zijn van de Klein Houtse Kluppelkes. Na 12 jaren zijn zij verhuisd naar de Barrierlaan, waar het vorstelijk gezin nu ruim een jaar met veel plezier woont en waar door de buurtvereniging veel georganiseerd wordt.

Riny is mede-eigenaar/directeur van Industriële spuiterij/poedercoating Gebr. Slegers BV. Het bedrijf runt hij samen met vader Peter, moeder Lizan, broer Ton en oom Gerrie. Het bedrijf werkt voornamelijk voor klanten in de industrie, automotive, interieurbouw en de medische sector. Stalen en aluminiumonderdelen worden bijvoorbeeld voorzien van een poedercoating of laklaag. Veel mensen kennen de familie nog van het schildersbedrijf, maar enkele jaren geleden heeft de familie ervoor gekozen om hiermee te stoppen.

Riny’s grootste hobby is toch wel het voetballen. Al 25 jaren is hij lid van RKSV Mierlo-Hout. Vroeger ging hij met vader Peter mee naar het voetbalveld en toen al waren de ‘Slegertjes’ berucht: samen met Ton haalde Riny tijdens de wedstrijd alle hoekvlaggen van het veld. Een andere keer hebben zij alle fietsbanden leeg laten lopen in de fietsenstalling. Sommige mensen in Mierlo-Hout kunnen er nu nog boos om worden.

Inmiddels speelt Riny in het 7e elftal van de senioren. Dat elftal kent een mooie mix van oudere en jongere spelers (ook in de kantine) en doordat er veel oud-selectiespelers in het team spelen is er veel vertrouwen in een kampioenschap. Riny heeft ook 12 jaren een seizoenskaart gehad voor PSV.

Aan het einde van de jaren ’90 ging Riny veel op stap. In die jaren ontstond er een mooie vriendengroep die wekelijks met elkaar op pad ging. Zo nu en dan werd een feestje of gourmetavondje georganiseerd in het zijzaaltje van Café De Kim of in de werkplaats van het bedrijf. In 1999 gingen de vrienden voor het eerst samen op vakantie naar Benidorm. Vanuit deze vakantie is vriendengroep het 99e ontstaan. Met deze groep heeft Riny nog regelmatig meegedaan aan voetbaltoernooien onder het motto ‘Meedoen om te winnen’. Gezelligheid creëren stond centraal en carnaval vieren hoort hier dus ook bij. Kartrekkers Sandor van der Linden en John van de Kimmenade richtten met deze groep carnavalsvereniging de ‘Trekjanussen’ op. Het groeide uit tot een behoorlijk serieuze vereniging die een echte Prinsverkiezingsavond organiseerde die drukbezocht werd, ook door vriendengroepen als de Ebbers en de Gele Rakkers. In 2004 was Riny Prins van de Trekjanussen. Er werd een carnavalswagen gebouwd en deelgenomen aan optochten. Door de ontstane relaties en het krijgen van kinderen doen de vrienden de naam van de carnavalsvereniging geen eer meer aan en is het clubje niet meer zo actief als het geweest is. Wel staat elk jaar nog een vriendenweekend in de agenda’s.

De carnavalsvereniging en de familie Slegers zijn in een adem met elkaar te noemen. De relatie met de Houtse Kluppels gaat terug naar de jeugdjaren van Riny. Net als veel andere kinderen ging hij naar de optocht en aansluitend naar de prijsuitreiking, maar extra bijzonder was het jaar 1995 toen zijn vader Peter jubileumprins (33 jaar) van De Kluppels was. Oud-oom Frits Slegers is mede-oprichter van de vereniging, was de eerste Prins en daarna jarenlang spreekstalmeester.  Duizenden onderscheidingen werden jarenlang door hem ingeschilderd. Opa Toon was Prins in 1970 en 1971. En ook andere familieleden zijn actief (geweest) binnen de vereniging.

Geoefend voor het Prinsenschap heeft Riny ook. Toen hij 18 jaar werd en een feestje vierde heeft hij zelfs de oude prinsensteek van vader Peter opgezet en met de WC-rolhouder als scepter op tafel gestaan. De volgende morgen stond Ria Kuypers al vroeg op de stoep voor de eerste rijles.

Riny stond al jarenlang bovenaan het lijstje om jubileumprins van De Kluppels te worden. Toen zij in mei 2016 benaderd werden om jubileumprins te worden gaven zij volmondig het antwoord ‘ja’. Hij vindt het een grote eer om De Kluppels voor te mogen gaan in het jubileumseizoen. Aan Riny, Jorinde, Luuk en Suus zal het niet liggen, want als geen ander past het motto bij hen:

‘Houtse Kluppels 55 jaar: knallen maar!’

 

Meer DIOW nieuws Houtse Kluppels klik hier