C.V. Olum

De naam zegt het eigenlijk al, Carnavalsvereniging OLUM komt voort uit voetbalvereniging MULO.  In 1948 werd er voor de eerste keer binnen ‘MULO’ een carnavalsfeest georganiseerd. Leden van de voetbalvereniging waren lid van de raad van 11 en de eerste prins was Sjef de Kruif die als prins Sjef I de vereniging vertegenwoordigde in het hellemondse carnaval.

In de loop der jaren is C.V.  Olum een zelfstandige vereniging geworden waarbij het niet meer vanzelfsprekend was dat leden van de Raad van 11 ook lid moesten zijn van voetbalvereniging MULO. In 1992 werd ter gelegenheid van het 44-jarig bestaan de vriendenkring in het leven geroepen. Sindsdien zijn deze leden een groot deel van onze vereniging geworden. Ook de dansgarde en de prinsengarde zijn al tientallen jaren een belangrijk onderdeel van CV OLUM.

Carnavalsvereniging OLUM is inmiddels uitgegroeid tot een van de gezelligste verenigingen in het hellemondse carnaval. Bij CV OLUM vier je carnaval samen, wij gaan dan ook graag op bezoek bij onze bevriende carnavalsverenigingen. Daarnaast organiseren wij zelf ook leuke evenementen zoals de prinsbekendmaking en onze jaarlijkse kletsavond. Tijdens carnaval zijn wij vaak in de stad te vinden, of in onze residentie: TOV-gebouw Helmond.  Samen maken we er elk jaar weer een groot feest van!

Informatie: secretariaat@olum.nl