Carat

Kunst, cultuur en de Helmondse gemeenschap de combinatie van deze drie aspecten vormt het hart van Carat.

Opgericht in 1991, zet Carat zich in om de cultuurparticipatie en cultuurbeleving van de inwoners én bezoekers van Helmond te stimuleren. Carat initieert projecten die zich kenmerken door hun diversiteit, kwaliteit en duurzaamheid. Carat bestaat uit ruim zestig, voornamelijk uit Helmond afkomstige ondernemingen, die elk gerepresenteerd worden door maximaal twee vertegenwoordigers. Gezamenlijk ontwikkelen, realiseren én financieren zij culturele projecten, die bestemd zijn voor de Helmondse gemeenschap.

Ondernemen en cultuur in Helmond

Het doel is de relatie tussen cultuur en bedrijfsleven in Helmond te versterken. Dat gebeurt door het bevorderen en initiëren van culturele evenementen in de gemeente Helmond, met het bedrijfsleven als sponsor.

Paviljoen.

Het paviljoen in stadswandelpark de Warande is bedoeld als een podium voor kunst en cultuur in de regio Peelland. De organisatie van de concerten en het beheer van het paviljoen zijn sinds 1995 in handen van de Stichting Beheer Carat-Paviljoen, in samenwerking met Stichting Helmond Marketing. Jaarlijks trekken de optredens duizenden bezoekers uit Helmond en omstreken.