Handboogsport Recht Door Zee

Sinds 1990 is er in Brouwhuis een accommodatie alwaar de leden van Recht door Zee met veel plezier het handboogschieten beoefenen en deze schiethal is gelegen nabij de Sportcitadel en de honkbalvelden van Mulo. Handboogsportvereniging Recht door Zee is in Helmond opgericht anno 1891 en nu dus al 125 jaren vliegen de pijlen richting de te raken doelen.

Vooral de laatste jaren is binnen de vereniging het handboogschieten naast het recreatieve ontspannende verenigingsgebeuren ook topsport geworden. Recht door Zee wist dit jaar o.a. beslag te leggen op de Nationale Handboog Beker voor zestallen en ook worden er jaarlijks bij het Indoorschieten (18 meter-3 pijlen) en bij de reguliere 25 meter-1 pijl competitie aansprekende prestaties geleverd. Toch blijft het recreatieve verenigingsgebeuren de boventoon voeren en bij Recht door Zee wordt er iedere dinsdag – en donderdagavond ( behoudens wedstrijdavonden) getraind in het handboogschieten, waarbij ook eenieder aanwijzingen kan krijgen van de meer ervaren schutters; een extra trainingsmogelijkheid is er nagenoeg iedere zondagmorgen.

Het handboogschieten wordt beoefend door jong en oud en naast de trainingsavonden, waarbij iedereen de mate van training zelf kan invullen, worden er bij Recht door Zee tal van wedstrijden georganiseerd. Natuurlijk zijn er allereerst vanuit de Nederlandse Handboog Bond de competities Indoor en 25 meter-1 pijl met daarnaast een toernooi om de Nederlandse beker, maar men neemt ook deel aan diverse toernooien van andere verenigingen. Binnen Recht door Zee wordt er ook een eigen toernooi georganiseerd, houdt men jaarlijks het eigen Koningschieten en de Helmondse Kampioenschappen, waarnaast men ook nog erg gezellige onderlinge wedstrijden regelt zoals een carnavalsverschieting – het paaseierenschieten – de kerstwedstrijd e.d. Al met al een leuke vorm van ontspanning waarbij naast de fysieke inspanning men zich ook traint in het eigen concentratievermogen. Mocht u interesse hebben in het handboogschieten dan bent u voor een kennismaking van harte welkom in onze accommodatie aan de Rivierensingel 96 en is uw interesse gewekt neem dan via mail en/of telefoon contact.