Helmond Centrum

Welkom in Helmond centrum!

Het centrum van Helmond staat bekend om zijn markante kasteel, mooie tentoonstellingen, bijzondere monumenten en architectuur. Er is veel kunst op straat en er zijn een tal aan gezellige terrasjes op de Markt of aan het water waar u heerlijk kunt genieten van de omgeving.

Helmond kent een verrassend aanbod aan winkels. Naast de bekende winkelketens, zorgen juist de vele ambachtelijke winkels en zelfstandige ondernemers ervoor dat persoonlijke aandacht en Brabantse gezelligheid weer centraal staan. Specialisten op het gebied van o.a. mode, schoenen, parfumerie en lifestyle staan voor uw klaar met een vakkundig advies. Speciaalzaken op het gebied

van fruit, groente, delicatessen en de keurslager laten uw proeven en genieten van hun passie en ambacht.

Natuurlijk kunt u ook genieten van pure en eerlijke maaltijden bij een van onze gezellige horecagelegenheden. Overdekt winkelen kunt u in de Elzaspassage. Combineer een dagje winkelen in Helmond vooral met gezellig uitgaan of met het grote culturele aanbod dat het centrum biedt.

Met een wandeling door het centrum van Helmond komt u in aanraking met verrassende elementen zoals de prachtige beeldenroute en de eeuwenoude Lambertuskerk. Zo kunt u bijvoorbeeld na

een bezoek aan de Lambertuskerk, die bekend staat om zijn beroemde Robustelly orgel, genieten van het pittoreske Lambertushof. Een uniek pleintje achter de kerk waar artistieke evenementen plaatsvinden en leuke winkeltjes te vinden zijn.