Paramedisch Centrum West

Paramedisch Centrum Helmond west is een gezamenlijk paramedisch centrum met meerdere disciplines in een centrum zoals.

Fysiotherapie Huub Bozon & Paulus van Thiel

In het Paramedisch Centrum werken wij als fysiotherapeuten nauw samen met de andere disciplines in het centrum.

Dit geeft veel voordelen voor u als patiënt. Wij streven erna om te werken volgens het principe van de paramedische zorgstraat. Dat houdt in dat u met uw klacht centraal staat, en dat wij als afdeling fysiotherapie er naar streven om de klacht bij de oorzaak aan te pakken. En indien nodig ook andere disciplines bij de behandeling te betrekken.

Wij vinden het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelen, daarom volgen wij regelmatig cursussen om ons verder te specialiseren.

Informatie: fysiotherapie@paramedischcentrum-west.nl
Mensendieck oefentherapie Anna-Gerda Yoe

Na mijn Gymnasiumopleiding heb ik de opleiding voor Oefentherapie Mensendieck gedaan in Amsterdam. Daarna ben ik afgestudeerd als Bewegingswetenschapper aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ook heb ik een jaar Welzijnsvraagstukken gestudeerd in Groningen. Ik heb een Mensendieckpraktijk in Amsterdam gehad en sinds 1999 werk ik in het Paramedisch Centrum in Helmond als oefentherapeut Mensendieck. In het Kwaliteitsregister Paramedici sta ik geregistreerd onder de naam ‘Kampfraath’.

Tijdens mijn studie bewegingswetenschappen heb ik altijd een Praktijk voor Oefentherapie Mensendieck gehad. Dit werkte zeer inspirerend naar beide kanten. Zo kon ik nieuwe kennis toepassen binnen mijn behandelingen en kon ik wetenschappelijke onderzoeken beter beoordelen op praktisch nut. Door de combinatie van beide studies kan ik mijn patiënten nog beter helpen om te leren om te gaan met hun klachten en de pijn te verzachten of zelfs weg te nemen. Ik probeer antwoorden te vinden op de vraag ‘wat moet ik mijn patiënt leren, en waarom, zodat deze zelf zijn klachten kan beïnvloeden. Hiervoor heb ik een unieke meetmethode ontwikkeld: de Reminimed.

Verder volg ik regelmatig cursussen omdat ik het belangrijk vind mijn kennis te vergroten en mijn behandelingen te verbeteren.

Informatie: anna-gerda@paramedischcentrum-west.nl
Logopedie Jeannette Niewerth

Mijn naam is Jeannette Niewerth-Grijpstra, logopedist. Ik ben sinds 1993 werkzaam in het Paramedisch Centrum – west.

Zijn er problemen op het gebied van de communicatie? Bij de logopedist bent u aan het juiste adres. Klachten die terugvoeren op de taal, de spraak, de stem, het gehoor, de adem en het slikken zijn het werkterrein van de logopedist. Dit geldt voor alle leeftijden.

Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF) en sta ingeschreven in het kwaliteitsregister voor paramedici.

Logopedie wordt door alle zorgverzekeraars voor 100% vergoed vanuit het basispakket.

Informatie: logopedie@paramedischcentrum-west.nl
Podotherapie Saskia Ensing

Podotherapie richt zich op de behandeling van voetklachten en/of klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat ten gevolge van een verminderde functie en/of afwijkende stand van de voeten.

De opleiding podotherapie is een 4-jarige HBO opleiding waarna door het volgen van cursussen verder gespecialiseerd wordt.

Informatie: podotherapie@paramedischcentrum-west.nl
Pedicure Wilma Kuijpers
Zorg voor uw voeten:

Aan voeten wordt veelal te weinig aandacht geschonken, terwijl ze u toch ‘levenslang’ moeten dragen! U kunt te maken krijgen met allerlei ongemakken zoals: eelt, likdoorns, schimmelinfectie op huid of nagel, ingroeiende nagels en pijnlijke drukplekken. U kunt zelf een aantal van deze ongemakken aan uw voeten voorkomen door:

goed passende schoenen te dragen met voldoende ruimte voor de tenen
geen strakke sokken of kousen te dragen
de teennagels recht en niet te kort af te knippen
de voeten dagelijks te wassen en goed af te drogen (vooral tussen de tenen)
gebruik van zeep zoveel mogelijk te beperken
regelmatig voetoefeningen te doen.

Heeft u ondanks deze maatregelen toch nog voetklachten, wacht dan niet langer en laat uw voeten verzorgen door een deskundige pedicure.

Informatie: wilma@paramedischcentrum-west.nl
Inleiding Huidtherapie Cindy Jacobs

Vier huidtherapeuten werken op twee locaties aan het meest dynamische orgaan van de mens: de huid.

Deze 2 locaties zijn:

Paramedisch Centrum – West te Helmond,
Da Vinci Kliniek te Geldrop.

In de praktijk worden vele huidaandoeningen behandeld zoals acne, overbeharing, littekens, couperose en oedeem. Daarnaast worden ook steunkousen aangemeten. Voor zowel benen als armen, torso, handen en voeten. In de praktijk worden de producten van Louis Widmer gebruikt en geadviseerd. Voor iedere huid bestaat een prettig product voor reiniging, verzorging of behandeling van de huid, huidaandoening of ten behoeve van huidverbetering. Onze huidtherapeuten staan klaar voor iedere vraag of advies.

Informatie: huidtherapie@paramedischcentrum-west.nl
Diëtiste Angelique van der Sanden

Eten is vanzelfsprekend, eten doen we elke dag, eten is gezellig en eten moet vooral lekker zijn. Maar nog belangrijker: eten helpt u gezond en fit te blijven!

Soms vraagt uw gezondheid om een aanpassing van uw voeding. De diëtist kan u hierbij uitstekend helpen (zowel kinderen als volwassenen).

U kunt onder andere terecht voor:

Overgewicht / obesitas ; ook begeleiding met maaltijdvervangers
Diabetes Mellitus type 1 en type 2
Te hoog cholesterol
Te hoge bloeddruk
Voeding bij maag- en darmproblemen
Ondergewicht
Voeding bij COPD
Voeding bij en na de zwangerschap
Gezonde voeding

Overige diëten na overleg; het kan zijn dat ik u dan doorverwijs naar een andere diëtist die uw dieet als specialisatie heeft.

U krijgt een op maat gemaakt voedingsadvies, aangevuld met tips en ideeën om uw voedingspatroon aan te passen.

Ik geef praktische, heldere adviezen, vooral gebaseerd op uw wensen en mogelijkheden, zonder het uiteindelijke doel uit het oog te verliezen. Gezonder eten hoeft niet moeilijk te zijn en moet in ieder geval lekker zijn!

Informatie: angelique@paramedischcentrum-west.nl