Scouting Bevers Mierlo-Hout

Scouting Bevers is de jongste groep jongens en meisjes van de scouting in Mierlo-Hout. We hebben twee bevergroepen bij Scouting. Bevers 1 draait groep op de zaterdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur. Bevers 2 draait groep op de zaterdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur.

Hoe word je een bever?
Als je bij de scouting komt en je bent een jongen of meisje van 5 of 6 jaar dan word je een bever genoemd. Je mag eerst een paar keer bij ons komen kijken en meedoen. Na 3 à 4 weken mag je ons vertellen of je bij ons wilt blijven en word je als een echte bever geïnstalleerd.
Dat wil zeggen dat je een rode beverblouse mag dragen met een sjaal en pet.

Het dorp Hotsjietonia
In het Hotsjietonia-thema beleven de bevers leuke en spannende avonturen met Stuiter en de andere bewoners van het dorp Hotsjietonia. De themafiguren beleven allerlei herkenbare Scouting- activiteiten.

Stuiter is een 6 jarig kind en is de hoofdfiguur in de verhalen over Hotsjietonia. De bevers kunnen zich identificeren met Stuiter, ze beleven de avonturen door de ogen van Stuiter. In de beschrijvingen wordt Stuiter dan ook niet specifiek beschreven en hij heeft ook geen eigen huis in het dorp, zodat iedere bever zichzelf er wel in kan herkennen. Stuiter is dol op spelletjes en houdt er van om lekker actief bezig te zijn. Stuiter is altijd vrolijk en voor iedereen een echte vriend.