Stichting Duo Fietsen Helmond

Nederland leent zich uitstekend om te gaan fietsen. Door op pad te gaan met de fiets kunt u genieten van de omgeving om u heen.

Door omstandigheden is fietsen voor een aantal mensen onder ons niet of niet meer mogelijk. Even door uw oude wijk of door de binnenstad van Helmond fietsen of genieten van de natuur om u heen is soms een onmogelijke opgave.

Stichting Duofietsen Helmond kan u helpen. Samen met een vrijwilliger kunt u als deelnemer op de duofiets weer fietsen. U neemt plaats op een eigen stoel naast die van de vrijwilliger. De vrijwilliger zorgt dat de fiets in beweging komt. De vrijwilliger stuurt de fiets door de bochten, remt als het nodig is, houdt het overige verkeer voor u in de gaten en helpt u indien nodig.

U mag mee trappen als u dat wilt. U bepaalt uw eigen tempo en mag fietsen naar uw eigen kunnen. Even te moe of alleen maar zin om rond te kijken? Geen probleem, de vrijwilliger fietst gewoon door terwijl u van de omgeving geniet. Zo kunt u op een veilige manier toch lekker in de buitenlucht vertoeven, in beweging zijn en met de fietser naast u een babbeltje maken.

We fietsen in groepsverband. Dit maakt het fietsen nog leuker. Indien gewenst stoppen we voor een pauze. We drinken natuurlijk een kopje koffie of thee voordat we onze tocht vervolgen.

De totale kosten voor de rit inclusief het kopje koffie (met koekje) zijn € 4,00 per gast.