Tuincentrum Coppelmans

Coppelmans al jaren een begrip in Zuid-Oost Brabant

 

De geschiedenis van tuincentrum Coppelmans gaat terug naar het begin jaren zestig. De oudste zoon van het grote gezin Coppelmans (gemengd boerenbedrijf) begint met de verkoop van voornamelijk eenjarig goed uit eigen kwekerij via de ambulante handel. Ook andere broers sluiten zich aan bij deze activiteit. In de loop van de jaren heeft ieder zijn marktplaatsen met eigen kwekerij. Begin jaren negentig wordt de nadruk steeds meer gelegd op de vaste verkooppunten bij de voormalige kwekerijen en minder op de ambulante handel.

 

De Coppelmans groep bestaat inmiddels 45 jaar en vormt een groep van 8 tuincentra in Zuidoost-Brabant waar ruim 160 mensen werkzaam zijn.

 

Coppelmans biedt producten van uitstekende kwaliteit tegen zeer scherpe prijzen. Wat is het ‘geheim’ van de familie Coppelmans? We vroegen het aan Patrick Coppelmans. “We hebben geen geheim”, begint hij lachend.”Het heeft alles te maken met het feit dat we een familiebedrijf zijn en alles in eigen hand hebben. We kopen rechtstreeks in bij kwekers, zijn dagelijks zelf op de veiling aanwezig en beschikken over eigen vrachtwagens.”
De planten en bloemen van Coppelmans zijn altijd van de beste kwaliteit. De mensen van Coppelmans bewaken de kwaliteit voortdurend en nauwgezet. Planten als geraniums, primula’s en de perkplanten koopt Coppelmans zelf in. “Bij de beste kwekers in de regio die net als wij kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. De planten die we kopen worden direct door eigen vrachtwagens naar de vestigingen gebracht”, geeft Patrick aan. Dit scheelt tijd en geld.
Veilingen

Eigen mensen van het familiebedrijf zijn dagelijks te vinden op de grote bloemenveilingen. In de nachtelijke uren vertrekken ze richting die veilingen. De bloemen en planten die daar gekocht worden staan dezelfde dag nog in de winkels. Ze rijden met eigen vrachtwagens en willen continue verse materialen hebben. Wat ‘s morgens op de veilingen gekocht wordt, gaat direct naar onze vestigingen. Dit oogt soms misschien wat rommelig, maar het is wel de methode om alles zo vers mogelijk aan te kunnen bieden.