Het was op zaterdag 1 augustus opvallend op de Steenweg. Eenmaal aangekomen op de hoek bij Zaal Traverse zag ik direct wat er aan de hand was. Daar was nu een mooi restaurant gevestigd met de stoere naam Beer and Beefs Steakhouse. Dit zou vandaag geopend worden. Ik maakte kennis met de twee eigenaren, de broers Erik en Jeroen van Oosterhout. Zij komen oorspronkelijk uit Heusden waar horeca-partycentrum de Pandoer gevestigd was. De twee broers veranderden in 2018 het concept en de naam: Beer and Beefs Steakhouse. Dus dit restaurant op de Steenweg is een tweede steakhouse. Erik en Jeroen zijn geen onbekenden in Helmond. Zij verzorgen al vijf jaar de catering voor de business club van Helmond Sport.

Het eten, van vlees tot en met vis wordt allemaal klaar gemaakt op de grill. Er zijn natuurlijk ook salades te verkrijgen. Maar het speciale van Beer and Beefs is wel het bier. Zij schenken veertig verschillende soorten bier. En nog mooier is dat, als men de menukaart bekijkt, bij elk gerecht een kleurig streepje staat. Die streepjes corresponderen als advies met de biersoorten die het beste bij dat gerecht passen.

Om 12.00 uur klonk er een gedreun van muziek op de Steenweg. Een dj nodigde iedereen uit om naar de opening te komen. Tijdens de opening werden veel waardebonnen verdeeld. Er werd wel even vreemd opgekeken naar die enorme zwarte ballon van een meter doorsnee die boven de ingang hing. En stipt om 14.00 uur kondigde de dj de twee broers aan die een woordje richtten tot het publiek, de familie en vrienden.

En toen kwam Nieky Holzken naar voren en nam plaats tussen de twee kersverse eigenaren. Het was de bedoeling dat Nieky de grote ballon kapot zou prikken. In de ballon zaten ruim 60 kleinere ballonnen die elk een waardebon bevatte. Van een gratis kop koffie tot een gratis etentje. Onder de ballon mochten de kinderen plaats nemen en zo de meeste ballonnen opvangen. En bij de ontploffing van de ballon regende het ook echt talloze kleinere ballonnen. Hilariteit en gejuich van de omstanders en op het aardig volle terras. De drie personeelsleden van Erik en Jeroen hadden het dus erg druk.

Maar het werd een mooie opening en het interieur in het restaurant is zeker gezellig en sfeervol te noemen. Een van de hoogstandjes is zeker weten de vroegere spoelkeuken die omgebouwd is tot private diner room. Een kleine ruimte met een tafel en wat stoelen maar door de foto aan de muren lijkt het wel of je in een hele grote zaal zit. Erg origineel. Dit Beer and Beefs steakhouse zou wel eens heel erg populair kunnen worden. Want wie houdt er nu niet van lekker eten met een goed glas bier?

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Met speciale dank aan Erik en Jeroen van Oosterhout

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *